Καιρός

Κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας Avgi – Όλες οι περιοχές

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Δεν έχω τζογάρει ποτέ τα χρήματα της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Η κακοκαιρία Avgi εξασθενεί όμως σε αρκετές περιοχές δημιούργησε προβλήματα με αποτέλεσμα να έχουμε κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση και την Τετάρτη (31/01/2024).

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία Avgi που παραμένει σε εξέλιξη κρατά κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη (31/01/2024) σε Βίλια, Ερυθρές, Δερβενοχώρια και Τανάγρα, περιοχές με έντονη χιονόπτωση καθώς και στη Δίρφυ, το Μαντούδι και την Αιδηψό Ευβοίας, την Φιαστό και την Βιάννο στην Κρήτη και τα Καλάβρυτα στην Αχαία

Αναλυτικά οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις των Δήμων για τα κλειστά σχολεία:

ΕΥΒΟΙΑ

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων (Εύβοια)
Με Απόφαση του Δημάρχου Γεώργιου Ψαθά θα έχουμε διακοπή μαθημάτων στα Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια και κλείσιμο Βρεφικού και Παιδικού Σταθμού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αύριο Τετάρτη 31.1.2024

Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας (Εύβοια)
Με απόφαση του Δημάρχου Γεώργιου Τσαπουρνιώτη, θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Εύβοιας, εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες).

Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού (Εύβοια)
Με απόφαση του Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού Ιωάννη Κοντζιά κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά Σχολεία Κρυονερίτη και Αγδινών και αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, για την ασφάλεια μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

ΒΟΙΩΤΙΑ

Κοινότητα Βιλίων (Βοιωτία)
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βιλίων Κωνσταντίνο Μακρυνόρη, τα σχολεία σε Ερυθρές και Βίλια, λόγω της χιονόστρωσης και των έντονων καιρικών φαινόμενων που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 31.01.2024

Δημοτικές Ενότητες Δερβενοχωρίων και Τανάγρας (Βοιωτία)
Λόγω της επικείμενης παγωνιάς και των εντόνων καιρικών φαινομένων που συνεχίζουν σε ορισμένες περιοχές του Δήμου, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αύριο Τετάρτη 31/01/2024 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Τανάγρας θα λειτουργήσουν ως εξής:
-Δημοτική Ενότητα Τανάγρας: Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Τανάγρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια ) θα παραμείνουν κλειστές.
-Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων: Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές.

Στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες (Σχηματαρίου , Οινοφύτων και Δηλεσίου) όλες οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί) θα λειτουργήσουν από τις 9 η ώρα το πρωί και μετά για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

ΑΧΑΙΑ

Δημοτικές Ενότητες Καλαβρύτων και Αροανίας (Αχαΐα)

Με Απόφαση του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων καθώς και του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου Ψωφίδας, του Γυμνασίου Δάφνης και του Λυκείου Δάφνης για την Τετάρτη (31-01-24), ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών.

ΚΡΗΤΗ

Δήμος Φαιστού (Κρήτη)
Και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες: Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού.
Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων.
Δημοτικό Σχολείο Καμαρών. Γυμνάσιου Ζαρού.

Δήμος Βιάννου (Κρήτη)
Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη και αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 οι σχολικές Μονάδες του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός) θα παραμείνουν κλειστές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη.