Καιρός Κρήτη

Προειδοποιεί το Λιμεναρχείο για τους βοριάδες που έρχονται

Προειδοποιεί το Λιμεναρχείο για τους βοριάδες που έρχονται

Το κεντρικό λιμεναρχείο ηράκλειου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρού της ε.μ.υ. /εμκ 17-11-2020 για αύριο τέταρτη 18-11-2020 θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:

Προειδοποιεί το Λιμεναρχείο για τους βοριάδες που έρχονται

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 και τη νύχτα στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομενων στην περιοχή μας  πλοίων και μικρών σκαφών  να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμουντα επαγγελματικά αλιευτικά –πλοία αναψυχής και  μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος  γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνευοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.