Καιρός

Σφοδρές πλημμύρες στην Αλβανία – Δύο νεκροί

Σεισμός: Ισχυρή δόνηση ανάμεσα σε Κάσο και Κρήτη – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Τουλάχιστον επτά οικογένειες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Δυο άνδρες έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το σαββατοκύριακο τη βορειοδυτική Αλβανία, και συγκεκριμένα την περιφέρεια Σκόντρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία χθες Κυριακή.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας 50 ετών, ο 18χρονος γιος του και η 14χρονη κόρη του «παρασύρθηκε από τα νερά» που είχαν κατακλύσει ορεινό δρόμο, εξήγησε η αστυνομία.

Η έφηβη κατορθώθηκε να σωθεί από κατοίκους της περιοχής, ωστόσο ο πατέρας και ο αδελφός της δεν εντοπίστηκαν, πρόσθεσε η αστυνομία.

«Έχουμε πληροφορίες πως οι δύο άνδρες είναι νεκροί», είπε εκπρόσωπος της αλβανικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον επτά οικογένειες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους στην περιφέρεια Σκόντρα, περίπου 140 χιλιόμετρα βόρεια των Τιράνων, ενώ πολλές άλλες απειλούνται από πλημμύρες και κατολισθήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Άμυνας.

Αρκετές χιλιάδες στρέμματα γης στις περιφέρειες Σκόντρα και Λέζα πλημμύρισαν, με κατοίκους να χαρακτηρίζουν «κρίσιμη» την κατάσταση, καθώς ρεύματα νερού μετατράπηκαν σε ποτάμια που υπερχείλισαν και προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και υποδομές.