Καιρός Κόσμος

Βρετανία: Νεκροί και καταστροφές από την τρομερή καταιγίδα “Ντένις”! video

Μετρό Άγιος Ιωάννης: Άνδρας έπεσε στις ράγες του μετρό και σκοτώθηκε

Σαρώνει τη Βρετανία ο κυκλώνας – βόμβα “Ντένις”. Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους δύο. Σφοδρές πλημμύρες και θυελλώδεις άνεμοι “μαστιγώνουν” το Ηνωμένο Βασίλειο. Παρέλυσαν οι επίγειες και εναέριες συγκοινωνίες.

Στο έλεος του κυκλώνα – βόμβα “Ντένις” η Βρετανία, η οποία πριν από λίγα 24ωρα δοκιμαζόταν από την καταιγίδα “Κιάρα”. Στους δύο ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι νεκροί από την τρομερή καταιγίδα “Ντένις” που “μαστιγώνει” από άκρη σε άκρη τη χώρα.

Τα δύο πτώματα εντοπίστηκαν στο Κεντ, και μάλιστα σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των ανθρώπινων ζωών μπορεί να αυξηθεί κι αυτό επειδή τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα σφοδρά.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στο εναέριο και οδικό δίκτυο, με δυνατές πλημμύρες και θυελλώδεις ανέμους να πλήττουν τη χώρα. Επιπλέον, οι αναφορές των μετεωρολόγων είναι δυσοίωνες, καθώς ο “Ντένις” έχει εξελιχθεί σε “κυκλώνα – βόμβα”.

Βρετανία: Νεκροί και καταστροφές από την τρομερή καταιγίδα “Ντένις”! video

“Ντένις” ο φονικός!

Η θύελλα “Ντένις” έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες πτήσεις να ακυρωθούν, τα τρένα να αναχωρούν με καθυστέρηση και οι ήδη πλημμυρισμένες περιοχές προετοιμάζονται για τη συνέχεια.

Η αεροπορική εταιρεία EasyJet ακύρωσε 234 πτήσεις, ενώ άλλες 60 που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή (16.02.2020) παραμένουν καθηλωμένες.

Βρετανία: Νεκροί και καταστροφές από την τρομερή καταιγίδα “Ντένις”! video

Βρετανία: Νεκροί και καταστροφές από την τρομερή καταιγίδα “Ντένις”! video

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας εφιστά την προσοχή των πολιτών για τις επόμενες ώρες. Οι κάτοικοι της βόρειας Αγγλίας επιστράτευσαν όποιο μέτρο μπορούσαν για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Οι αρχές έλαβαν έκτακτα μέτρα για να αποτρέψουν νέες πλημμύρες, όμως φοβούνται για τα χειρότερα, καθώς η γη έχει ήδη ποτιστεί από τις προηγούμενες έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσε η καταιγίδα Κιάρα”.

Τμήματα του βρετανικού στρατού εστάλησαν σε περιοχές όπου υπάρχουν φόβοι ότι κοινότητες μπορεί να απομονωθούν.

“Προσπαθούμε να λάβουμε προληπτικά μέτρα σε περίπτωση που η νέα βροχόπτωση πάνω από την ήδη υγρή γη ξεκινήσει να προκαλεί προβλήματα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άντι Μπράουν, υπεύθυνος πολιτικής προστασίας στο Λανκσάιρ.

Το μετεωρολογικό γραφείο της Βρετανίας προειδοποίησε ακόμα και για απειλή ζωής σε κάποιες περιοχές όπου οι πλημμύρες αναμένονται εκτεταμένες.

Η καταιγίδα “Ντένις” ήρθε λίγες ημέρες μετά την καταιγίδα “Κιάρα” που προκάλεσε το θάνατο οκτώ ανθρώπων στην Ευρώπη.