Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

25η Μαρτίου: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Με λαμπρότητα γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην πλατεία Συντάγματος.

Πρόκειται για παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα με την οποία  κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στο κέντρο της Αθήνας έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος προκειμένου να παρακολουθήσει την παρέλαση, η οποία γίνεται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Προηγήθηκε η πανηγυρική επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δείτε live την παρέλαση από το κέντρο της Αθήνας

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/03/WhatsApp-Video-2024-03-25-at-11.16.19_9f134129.mp4?_=5

H παρέλαση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική «Νικόλαος Μάντζαρος» από την Κέρκυρα που ήρθε στην Αθήνα με πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.  Στη συνέχεια ακολούθησαν τμήμα αναπήρων πολέμου, τμήμα νοσηλευτευτριών διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, ενώ στα συνέχεια τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.