Ιστορία

Mάρμαρα του Παρθενώνα: «Η εθνικιστική κυβέρνησή μας χαίρεται που έχουμε μερικά», λέει ο Αντιπρόεδρος Βρετανικής Επιτροπής Επανένωσης Γλυπτών

Αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των ΓλυπτώνΠολ Κάρτλεντζ σχετικά με το μείζον θέμα που απασχολεί τις Αρχές της χώρα μας εδώ και χρόνια.

«Τελικά θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν θα γίνει εάν δεν έχουμε άλλους διαχειριστές του βρετανικού μουσείου και μια διαφορετική κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ δεξιά εθνικιστική κυβέρνηση που χαίρεται με το γεγονός ότι η Βρετανία έχει μερικά από τα Μάρμαρα σας.

Δες πόσα εξοικονομείς στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Αλλά υπάρχει όπως είπατε ένα κίνημα προς τη σωστή κατεύθυνση υπάρχει μερίδα κόσμου, ακαδημαϊκοί, η ελίτ που πιστεύει ότι αυτό που συμβαίνει είναι μια αδικία», είπε ο ίδιος.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Χριστίνας Ιορδανίδου για τη στήριξη που ο ίδιος έδειξε στο Βρετανικό Μουσείο, σημείωσε πως υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα για την επανένωση.

«Είμαι υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης που λέει σταματήστε να λέτε πως σας ανήκουν τα Μάρμαρα, αυτό άλλωστε είναι μια ανόητη θέση. Από την άλλη πλευρά εάν η βρετανική κυβέρνηση επιτρέψει στο Βρετανικό Μουσείο να τα δανείσει, δεν στέλνει το Βρετανικό Μουσείο το σωστό μήνυμα σχετικά με το πώς πήρε τα εκθέματα και γιατί βρίσκονται στο βρετανικό μουσείο», κατέληξε ο κ. Κάρτλεντζ.Mάρμαρα του Παρθενώνα: «Η εθνικιστική κυβέρνησή μας χαίρεται που έχουμε μερικά», λέει ο Αντιπρόεδρος Βρετανικής Επιτροπής Επανένωσης ΓλυπτώνMάρμαρα του Παρθενώνα: «Η εθνικιστική κυβέρνησή μας χαίρεται που έχουμε μερικά», λέει ο Αντιπρόεδρος Βρετανικής Επιτροπής Επανένωσης ΓλυπτώνMάρμαρα του Παρθενώνα: «Η εθνικιστική κυβέρνησή μας χαίρεται που έχουμε μερικά», λέει ο Αντιπρόεδρος Βρετανικής Επιτροπής Επανένωσης ΓλυπτώνMάρμαρα του Παρθενώνα: «Η εθνικιστική κυβέρνησή μας χαίρεται που έχουμε μερικά», λέει ο Αντιπρόεδρος Βρετανικής Επιτροπής Επανένωσης Γλυπτών