Ιστορία

Ο άνθρωπος που έμεινε για τρεις μέρες στην κοιλιά της φάλαινας (video)

Ο άνθρωπος που έμεινε για τρεις μέρες στην κοιλιά της φάλαινας (video)

Μία απίστευτη ιστορία… 

Η παραμονή του Ιωνά για τρεις μέρες μέσα στην κοιλιά του κήτους, κατά την Αγία Γραφή, παρέσχε στους απίστους επί μακρόν ύλη για σαρκασμούς και ειρωνείες εναντίον των ανόητων, που έχαφταν τάχατες τέτοια παραμύθια.

Αλλά το παράδοξο συμβάν που είχε συμβεί στον Ιωνά, επαναλήφθηκε ξανά με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά έναν Άγγλο φαλαινοθήρα, τον James Bartley, ο οποίος κατόπιν νοσηλεύτηκε στο Δημοτικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, προσπαθώντας να συνέλθει από τις σφοδρές συγκινήσεις τις οποίες δοκίμασε.

Τον Αύγουστο του 1891, ένα φαλαινοθηρικό πλοίο, με καπετάνιο τον Edward Gleville, που βρισκόταν στις ακτές των Νησιών Φώκλαντ, στο νότιο άκρο της Νοτίου Αμερικής, έστειλε οκτώ αλιείς με δύο βάρκες, προκειμένου να πιάσουν μια μεγάλη φάλαινα φυσητήρα, την οποία είχαν διακρίνει στον ορίζοντα.

Οι φαλαινοθήρες δεν άργησαν να συναντήσουν στη ρότα τους το πελώριο εκείνο κήτος και κατόρθωσαν μετά από πολλούς κόπους να το τραυματίσουν θανάσιμα.

Μα, τη στιγμή που η φάλαινα σφάδαζε από τα κτυπήματα, ανέτρεψε με ένα χτύπημα της ουράς της τη μία από τις δύο καταδιωκτικές ακάτους.

Οι ναυτικοί βρέθηκαν αιφνιδίως μέσα στη θάλασσα, αλλά διασώθηκαν τελικά από τους συντρόφους τους, που βρίσκονταν στην άλλη βάρκα, εκτός από δύο.