Ιστορία

Σε αρχαίο τάφο στην Κίνα ανακαλύφθηκε το «ελιξίριο της ζωής» – Πώς έφτασαν στον εντόπισμό του

Εφιάλτης για την Νικόλ Σέρτζινγκερ η διαρροή προσωπικού της βίντεο

Κοντά μια σημαντική ανακάλυψη φαίνεται πως βρίσκονται κινέζοι αρχαιολόγοι. Ο λόγος για το μυθικό ελιξήριο της ζωής ,το οποίο κρύβει το μυστικό της αθανασίας και σύμφωνα με τις τελευταίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, μπορεί και να είναι πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο ερευνών κινέζων αρχαιολόγων πριν από έναν περίπου χρόνο αποκαλύφτηκε ότι ο πρώτος αυτοκράτορας της ενοποιημένης Κίνας, Τσιν Σι Χουάνγκ, ήθελε να βρει το ελιξίριο της ζωής με οποιοδήποτε μέσο και είχε διατάξει μια παγκόσμια αναζήτηση για το θαυματουργό φίλτρο. Ύστερα από μελέτη και ανασκαφή σε τάφο δυναστείας στην πόλη Λουόγιανγκ τον περασμένο Οκτώβριο, εντοπίστηκε ένα αρχαίο χάλκινο δοχείο, το οποίο σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περιείχε 3,5 λίτρα από ένα μυστήριο υγρό.

Η πρώτη εκτίμηση του ευρήματος ήταν ότι πρόκειται για ποτό, αφού υπήρχε έντονη η μυρουδιά του αλκοόλ, αλλά εργαστηριακή έρευνα ωστόσο έδειξε ότι το υγρό αποτελείται από νιτρικό κάλιο και αλενίτη, τα οποία ίσως είναι τα βασικά συστατικά του «ελιξίριου της ζωής» όπως καταγράφεται σε ένα αρχαίο ταοϊστικό κείμενο.

«Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν τα μυθικά «ελιξίρια της αθανασίας» στην Κίνα. Το συγκεκριμένο υγρό έχει σημαντική αξία για τη μελέτη της αρχαίας κινεζικής φιλοσοφίας για την επίτευξη της αθανασίας και την εξέλιξη του κινεζικού πολιτισμού», ήταν τα λόγια του επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων και Αρχαιολογίας της Λουόγιανγκ.

Πέρα από το «ελιξίριο της ζωής», οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν τεράστιο αριθμό προϊόντων από νεφρίτη, χρωματιστά πήλινα αγγεία και χάλκινα αντικείμενα.

Να σημειωθεί πως δεν ήταν λίγοι οι κινέζοι αυτοκράτορες επεδίωκαν την αιώνια ζωή, ανάμεσά τους και ο Τσιν Σι Χουάνγκ, ο πρώτος αυτοκράτορας της ενοποιημένης Κίνας. Μάλιστα, έχτισε ένα τεράστιο υπόγειο μαυσωλείο για τους παγκοσμίου φήμης πύλινους στρατιώτες του.