Πολιτισμός

Μια εντυπωσιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Κουβέιτ

Μια εντυπωσιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Κουβέιτ

Η έκθεση του Μάκη Βαρλάμη με 79 έργα ζωγραφικής και γλυπτά εγκαινιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Contemporary Art Platform (CAP)

Με πρωτοβουλία του πρέσβη της Ελλάδος στο Κουβέιτ κ. Κωνσταντίνου Πιπερίγκου, εγκαινιάσθηκε την περασμένη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Contemporary Art Platform (CAP) της Πόλης του Κουβέιτ, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κων. Φραγκογιάννη η εντυπωσιακή έκθεση του Μάκη Βαρλάμη για τον Μεγαλέξανδρο με 79 έργα ζωγραφικής και γλυπτά.

Μια εντυπωσιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Κουβέιτ

Το Κουβέιτ εκπροσωπήθηκε από την Α.Ε. τον Υπουργό Eμπορίου & Βιομηχανίας κ. Mazen Al Nahed. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, διαπιστευμένοι στο Κουβέιτ Πρέσβεις, οι Καθηγητές Dr. Abdulach Al Ajmi και Dr Abdulhach Alhargi από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστήμιου του Κουβέιτ, ο Καθηγητής Κυρ. Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο Καθηγητής Παν. Γκλαβίνης Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., εξέχοντες επιχειρηματίες, πολιτικές προσωπικότητες, συλλέκτες και άνθρωποι της τέχνης και πλήθος κόσμου.

Μια εντυπωσιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Κουβέιτ

Η Έκθεση αυτή αποτελεί μια καλλιτεχνική δράση, που ενισχύει την κατανόηση μεταξύ των δύο χωρών σε πολλαπλά επίπεδα και διευρύνει τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος επιστρέφει, μετά από 24 αιώνες, στην περιοχή του Κουβέιτ, όπου, όπως γράφει ο Αρριανός και άλλοι αρχαίοι ιστορικοί, σχεδίαζε να αξιοποιήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου και στη γειτονική νήσο Φαϊλάκα (η λέξη σημαίνει Φυλάκιο, ενώ η ονομασία που έδωσε ο Αλέξανδρος στο νησί ήταν «Ίκαρος»)  δημιούργησε τον ναύσταθμο, απ’ όπου ο Νέαρχος απ’ την Αμφίπολη προετοίμαζε το στόλο για να κάνει τον περίπλου της Αραβίας και της Αφρικής. Μια εντυπωσιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Κουβέιτ

Οι Έλληνες Υπουργοί επισκέφθηκαν το Κουβέιτ για συναντήσεις με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κουβέιτ Mazin Saad Ali AL-Nahedh, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Πρέσβυ Mansour Ayyad Al-Otaibi και την Υφυπουργό Οικονομικών κα Aseel Al-Saad Al Minifi. Επιπροσθέτως, είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους διακεκριμένους επιχειρηματίες κ.κ. Amer Huneidi, ιδιοκτήτη της CAP, Bader Al Kharafi και Fouad Al-Ghanim. Στο πλαίσιο της εδώ επισκέψεώς τους επισκέφθηκαν και το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κουβέιτ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ο πρέσβης κος Πιπερίγκος προέβη και σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση, την έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθηνών και Κουβέιτ από προσεχή Ιούνιο.

Μια εντυπωσιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Κουβέιτ Μια εντυπωσιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Κουβέιτ

Η επίσημη αναγγελία της Εκθέσεως από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κουβέιτ προβλήθηκε από το σύνολο των τηλεοπτικών καναλιών και ΜΜΕ του Κουβέιτ και ευρύτερα του Αραβικού Κόλπου ενώ αναπαράγεται συνεχώς από τα κοινωνικά δίκτυα. Καθ` ομολογία του πολιτικού Πανεπιστημιακού και επιχειρηματικού κόσμου ήταν από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που οργάνωσε ξένη πρεσβεία στο Κουβέιτ.

Η όλη οργάνωση ήταν συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Πρεσβεία, στο Μουσείο Τέχνης της Αυστρίας και το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας που αντιπροσωπεύουν το έργο του αείμνηστου Βαρλάμη παγκοσμίως του Εθνικού Πανεπιστημίου του Κουβέιτ και της Σύγχρονης Πλατφόρμας Τέχνης (CAP).

Μια εντυπωσιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Κουβέιτ

ΠΗΓΗ in.gr