stories

Ελευθερία Αγραφιώτου: Μια άγρια δολοφονία που παραμένει ανεξιχνίαστη

Ελευθερία Αγραφιώτου: Μια άγρια δολοφονία που παραμένει ανεξιχνίαστη

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη για το φρικιαστικό έγκλημα – Όταν η κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» κατάφερε να μπει στο υπόγειο και το κλιμακοστάσιο του πολυκαταστήματος που παγιδεύτηκε και δολοφονήθηκε άγρια η Ελευθερία Αγραφιώτου.
Η υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου στοιχειώνει ακόμα τις ελληνικές αρχές. Η δολοφονία της 69χρονης σε υπόγειο, κάτω από πάρκινγκ σουπερμάρκετ, είχε «παγώσει» το πανελλήνιο, όχι μόνο για την αγριότητα της δολοφονίας, αλλά και λόγω των σκοτεινών και αρρωστημένων σεξουαλικών ενστίκτων του αδίστακτου δολοφόνου.

Η Αγγελική Νικολούλη κατάφερε περίπου έναν χρόνο μετά το φρικιαστικό έγκλημα, να μπει στο υπόγειο και το κλιμακοστάσιο του πολυκαταστήματος που παγιδεύτηκε και δολοφονήθηκε άγρια η Ελευθερία Αγραφιώτου.

Η επιτόπια έρευνα «έδειξε» τις κινήσεις του αδίστακτου δράστη στον σκοτεινό χώρο του υπογείου αλλά και το σημείο διαφυγής του. Η κάμερα κατέγραψε την έξοδο κινδύνου που οδηγούσε στον εξωτερικό χώρο, όπου δεν υπήρχαν τότε κάμερες και συναγερμός.

Η πόρτα αυτή μπορούσε να ανοίξει από μέσα, αλλά από την εξωτερική πλευρά μόνο με κλειδιά.

Από την έρευνα φάνηκε η βιαιότητα της επίθεσης εναντίον της τραπεζικής υπαλλήλου, που βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος ώρα. Ο μανιακός, όπως πιστεύουν οι Αρχές δολοφόνος, την αιφνιδίασε και την χτυπούσε άγρια στους τοίχους των υπογείων.

Τα λάθη του δήμου Αμαρουσίου πολλά. Το υπόγειο δεν είχε φως, ούτε κάμερες και κανείς δεν πραγματοποιούσε ελέγχους.

Τι έγινε στο υπόγειο;

Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος με θύμα την Ελευθερία Αγραφιώτου δεν έχει τιμωρηθεί. Για αυτό το άγριο φονικό, υπήρχε αρχικά ένας ύποπτος.

Είχε συλληφθεί εκείνη την περίοδο για απόπειρες βιασμού γυναικών και το όνομά του συνδέθηκε με τη δολοφονία της συνταξιούχου διευθύντριας τραπέζης. Όμως, δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του και φυλακίστηκε για τις απόπειρες.

Ο 37χρονος άνδρας εξέτισε την ποινή του, αποφυλακίστηκε και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος. Στόχος του, να αλλάξει τη ζωή του και να ξεχάσει. Το «Τούνελ» εντόπισε συγγενή του και μίλησε για όλα.

Ποιος την σκότωσε

«Δεν το έχει κάνει αυτός», είπε κατηγορηματικά και συνέχισε: «Μπήκε αυτός που την σκότωσε και μετά άρχισαν να τραβολογάνε το παιδί. Ξέρεις τι έγινε εκεί μέσα στο υπόγειο με την Αστυνομία; Χαμός. Και που την πάτησαν; Στο νούμερο παπουτσιού του δράστη. Που δεν είχε καμία σχέση. Το παιδί φοράει μεγαλύτερο από αυτό που βρήκαν εκεί στον τόπο.

»Και ο ίδιος ο διοικητής διέταξε επί τόπου να το αφήσουν το παιδί. Είχαν πει τότε ότι ο δράστης μετακίνησε το αυτοκίνητο της Αγραφιώτου. Μα το παιδί δεν ξέρει να οδηγεί. Και στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ δεν είχε πάει. Ο δολοφόνος κούτσαινε κιόλας», απάντησε ο συγγενής.

Όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής τον ρώτησε από πού γνωρίζει αυτήν την λεπτομέρεια, απάντησε ότι του το είπαν από την αστυνομία.

Αναφερόμενος στο σήμερα είπε:

«Έχει βρει εργασία και απασχολείται. Πηγαίνει και σε σχολείο. Όλα αυτά τα έκανε για μια γυναίκα. Μια γυναίκα που την αγάπησε πολύ και τον έκανε ό,τι ήθελε. Τον εξουθένωσε και οικονομικά, καταλαβαίνεις τι σου λέω; Μέχρι που στο τέλος τον παράτησε και τρελάθηκε. Το μυαλό του πήγαινε στην πρώην όταν έβλεπε άλλες γυναίκες.

»Απλώς έβλεπε καμιά κοπέλα και της μίλαγε. Δεν σκότωσε όμως αυτός την Αγραφιώτου. Αυτό που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να αλλάξει τη ζωή του και πρέπει όλοι να το σεβαστούμε. Οι Αρχές να κοιτάξουν να βρουν τον πραγματικό δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος».

ΠΗΓΗ in.gr