Αθλητικά

Αιφνιδιαστικός έλεγχος ντόπινγκ στους παίχτες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Αιφνιδιαστικός έλεγχος ντόπινγκ στους παίχτες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Κλιμάκια του ΕΣΚΑ βρέθηκαν στα προπονητικά κέντρα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας ελέγχους ντόπινγκ στους παίχτες των δύο ομάδων.

Αιφνιδιαστικός έλεγχος ντόπινγκ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα προπονητικά κέντρα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι παίχτες των δύο ομάδων υποβλήθηκαν σε έλεγχο των κλιμακίων του ΕΣΚΑ, τα οποία βρέθηκαν απροειδοποίητα σε Ρέντη και Μεσημβρία, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δικέφαλος του Βορρά είχε ζητήσει τη διεξαγωγή αντιντόπινγκ κοντρόλ εν όψει του ντέρμπι, με τη διοίκηση της ΕΣΚΑΝ να ξεκαθαρίζει ότι οι έλεγχοι πρέπει να είναι αιφνιδιαστικοί και όχι κατά παραγγελία.

Στο ζήτημα είχε παρενέβη και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε νίψει τας χείρας του.

«Ο ΕΣΚΑΝ είναι ανεξάρτητη αρχή και λειτουργεί απο τους κανόνες της WADA. Χαίρομαι που σίγα σιγά κερδίζουμε το έδαφος που είχαμε χάσει με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο ΕΣΚΑΝ δεν έχει δικά της εργαστήρια με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνηση. Θα κάνουμε ότι πρέπει να επιστρέψει η πιστοποίηση στην Ελλάδα. Μη ψάχνετε ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης» είχε δηλώσει, χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετρώνται την Κυριακή, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League 1, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος με 27 βαθμούς.