Άλλα Sports

Η Άννα Κορακάκη σημαδεύει την πατριαρχία – Το συγκλονιστικό μήνυμα

Η Άννα Κορακάκη σημαδεύει την πατριαρχία - Το συγκλονιστικό μήνυμα

Το δικό της πολύ ισχυρό μήνυμα στέλνει η ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η ελληνίδα σκοπεύτρια αυτή σημαδεύει αυτή τη φορά την πατριαρχία και απευθύνεται στη νεότερη γενιά με την ελπίδα οι γυναίκες που θα μεγαλώσουν να μη ζήσουν ανάλογα περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς αλλά και την ακραία μορφή έμφυλης βίας, τη γυναικοκτονία.

Μιλώντας σε δεύτερο ενικό η Άννα Κορακάκη μιλά σε όλα τα νεαρά κορίτσια που θα μεγαλώσουν λέγοντας ότι «εύχομαι όταν μεγαλώσεις να έχουν αλλάξει πολλά αν όχι όλα… Ακόμη και αν η πατριαρχία έχει αφήσει τα απομεινάρια της, εύχομαι να μη φοβάσαι να γυρίζεις μόνη τα βράδια στο σπίτι μην τυχόν και κακοποιηθείς, ούτε να χρειάζεσαι τον αδερφό της φίλης σου να σε συνοδεύσει? άλλωστε εκείνος σαν άντρας δεν κινδυνεύει».

Η ολυμπιονίκης στέλνει την ευχή της ώστε η νέα γενιά,  «να δείξει σε αυτούς τους «άντρες» πως το «αντριλίκι» κοστίζει ακριβά» και καταλήγει επισημαίνοντας την αξία της γυναικείας αλληλεγγύης, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «και αν όπως είπα, η πατριαρχία θα έχει αφήσει τα απομεινάρια της, εύχομαι να είστε τουλάχιστον όλες οπλισμένες με σθένος, να καταγγέλετε τη βία που είτε βιώνετε οι ίδιες, είτε είστε μάρτυρες αυτής, να καταγγέλετε την τοξικότητα και κάθε αποτροπιαστική ενέργεια».

Η ανάρτηση της Άννας Κορακάκη

Εύχομαι όταν μεγαλώσεις να έχουν αλλάξει πολλά αν όχι όλα… Ακόμη και αν η πατριαρχία έχει αφήσει τα απομεινάρια της, εύχομαι να μη φοβάσαι να γυρίζεις μόνη τα βράδια στο σπίτι μην τυχόν και κακοποιηθείς, ούτε να χρειάζεσαι τον αδερφό της φίλης σου να σε συνοδεύσει? άλλωστε εκείνος σαν άντρας δεν κινδυνεύει… Μισό λεπτό. Εκτός πάλι αν εκείνος «δεν είναι αρκετά άντρας» για τους «άντρες» και κινδυνεύει να ξυλοκοπηθεί μαρτυρικά γι’ αυτό. Οπότε κινδυνεύει και εκείνος. Γιατί η βία έχει πολλές μορφές, πολλές πτυχές και πολλά θύματα. Ελπίζω η γενιά σου λοιπόν, κορίτσι μου γλυκό, να δείξει σε αυτούς τους «άντρες» πως το «αντριλίκι» κοστίζει ακριβά. Τόσο ακριβά, που δε θα τολμούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη…Και όταν τολμούν να το βάλουν, να μη βγαίνει ακέραιο όπως πριν.
Και αν όπως είπα, η πατριαρχία θα έχει αφήσει τα απομεινάρια της, εύχομαι να είστε τουλάχιστον όλες οπλισμένες με σθένος, να καταγγέλετε τη βία που είτε βιώνετε οι ίδιες, είτε είστε μάρτυρες αυτής, να καταγγέλετε την τοξικότητα και κάθε αποτροπιαστική ενέργεια. Να είστε ενωμένες, αλληλέγγυες και υποστηρικτές η μία προς την άλλη.