Άλλα Sports

Νουθεσίες Τσιτσιπά σε Έλληνες φιλάθλους: Πρέπει να σέβονται περισσότερο τον αντίπαλο

Απίστευτη εξέλιξη στο Deal – Πούλησε το κουτί στον τραπεζίτη, αλλά τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θεωρεί ότι οι Έλληνες φίλαθλοι ξεπέρασαν τα όρια κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Σαλβατόρε Καρούζο στον πρώτο γύρο του Australian Open.

«Μου αρέσει που έρχονται και με υποστηρίζουν, δίνει πολλά θετικά στο παιχνίδι μου», είπε αρχικά ο νεαρός τενίστας. «Δεν ξέρω γιατί θέλουν να ξεφεύγουν μερικές φορές. Εκείνος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται και τι είναι τα συνθήματα. Αλλά πρέπει να σέβονται περισσότερο τον αντίπαλο. Αυτό είναι, τίποτα άλλο. Να κάνουν αυτό που θέλουν με περισσότερο σεβασμό. Θα την περιέγραφα σαν μια ποδοσφαιρική συμπεριφορά που πρέπει να μείνει εκεί, να μην πηγαίνει στο τένις.

Μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν, αλλά με περισσότερο σεβασμό. Και με περισσότερο θόρυβο, δεν έχω θέμα με αυτά. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που τις βρήκα extreme. Δεν ήταν απαραίτητες. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στο Μπρίσμπεν, στο ATP Cup. Προσπαθώ να μην ασχολούμαι με αυτά την ώρα που παίζω, γιατί πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και να μην ασχολούμαι με το τι γίνεται έξω».

Σχολίασε, τέλος, για άλλη μια φορά τον τραυματισμό του πατέρα του στο Μπρίσμπεν και αυτή τη φορά έδωσε την εξήγησή του.. «Θέλω να πω σε όσους το βλέπουν με αρνητικό τρόπο αυτό που συνέβη ότι η σχέση πατέρα-γιου είναι πολύ δύσκολη. Θα ήθελα να τους δω τους ίδιους σε μια θέση στην οποία θα πρέπει να παίζουν υψηλού επιπέδου τένις και να συνεργάζονται με τον πατέρα τους. Να είναι, ας πούμε, business partners. Δεν είναι πολύ εύκολο και υπάρχουν πάντα εντάσεις μεταξύ των δύο. Μια ένταση δημιούργησε τη συγκεκριμένη σκηνή. Ήταν η πρώτη φορά που είχα τον πατέρα μου στον πάγκο, δεν έχει ξανασυμβεί. Ενώ είναι πολύ καλός προπονητής, πολλές φορές προκαλεί πολύ στρες. Γι’ αυτό τον λόγο εκτονώθηκα. Δεν ήθελα, όπως έχω πει, να τον χτυπήσω, αλλά βγήκε όπως βγήκε».

Πηγή: sdna.gr