Άλλα Sports

Όταν ο Mike Tyson ένιωσε την ανάγκη να δαγκώσει αφτιά

Δεν είχε φίλους λόγων των κιλών της, αλλά στο σχολικό χορό, όλα άλλαξαν

Μια από τις πιο σοκαριστικές στιγμές στην ιστορία του αθλητισμού

Ήταν 28 Ιουνίου του 1997, όταν ο Mike Tyson αντιμετώπισε για δεύτερη φορά τον Evander Holyfield. Ο πρώτος αγώνας είχε τελειώσει με μια τεράστια έκπληξη. Ο Holyfield είχε επικρατήσει κατά κράτος του Tyson και κέρδισε με το σπαθί του τον τίτλο.

Ο Tyson δεν το πήρε πολύ καλά. Απ’ ότι φάνηκε δεν ήθελε απλά ρεβάνς, αλλά εκδίκηση, αφού κανένας δεν περίμενε να ηττηθεί στην προηγούμενη αναμέτρησή του, με την ήττα να έχει μεγάλη προβολή.

Στους πρώτους 2 γύρους, ο Holyfield ήταν καλύτερος. Αλλά ο αγώνας έμεινε στην ιστορία για κάτι που συνέβη στον τρίτο γύρο. Μια από τις πιο σοκαριστικές στιγμές στην ιστορία του αθλητισμού.

Αφού σκίστηκε λίγο πάνω από το μάτι, ο Tyson ένιωσε την ανάγκη να δαγκώσει το δεξί αφτί του Evander Holyfield. Δεν αποβλήθηκε όμως. Ο διαιτητής απλά του αφαίρεσε δυο βαθμούς. Στο τέλος όμως του γύρου, ο Tyson δάγκωσε και το άλλο αφτί του αντιπάλου του. Τότε ο διαιτητής αποφάσισε να σταματήσει τον αγώνα.

Ο Tyson θεώρησε την κίνηση του λογική. Ο Holyfield προς στιγμήν νόμιζε ότι έπεσε το αφτί του. Χρειάστηκε εγχείρηση μιάμισης ώρας και ράμματα για να αρχίσει να επουλώνεται. Η άδεια του μποξ αφαιρέθηκε από τον Tyson, και πλήρωσε πρόστιμο 3 εκατομμύρια δολάρια.

Αργότερα ζήτησε συγνώμη και ο Holyfield την δέχτηκε. 21 χρόνια μετά πάντως, η σκηνή παραμένει σοκαριστική, και πάνω απ’ όλα αναπάντεχη…