Άλλα Sports

Σημαντική διάκριση για την Ελλάδα – Κατέκτησε επτά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα

Σημαντική διάκριση για την Ελλάδα - Κατέκτησε επτά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα

Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν στο Ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα για μαχητικές τέχνες που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ δύο ελληνικά πανεπιστήμια , όπου κατάφεραν να αποσπάσουν επτά μετάλλια, εκ των οποίων τα τρία χρυσά.

Συγκεκριμένα, Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε τρία χρυσά και ισάριθμα χάλκινα, ενώ ένα χάλκινο πήρε και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρωταγωνιστές των χρυσών μεταλλίων για λογαριασμό του ΕΚΠΑ, ο Χρήστος Στέφανος Ξένος στο καράτε κατηγορίας -60 κιλών, ο Πρόδρομος Παπαδόπουλος στο κικ μπόξινγκ κατηγορίας -84κ. αλλά και η Μαριέττα Γαλανομάτη επίσης στο κιμ μπόξινγκ κατηγορίας -55 κιλά. Οι Αναστάσιος Κοροβέσης (-67κ. κικ μπόξινγκ), Ουρανία-Αριέττα Τσαούση (-65κ. κικ μπόξινγκ) και Τζωρτζίνα Ξένου (καράτε – κάτα γυναικών) συμπληρωσαν τη συλλογή μεταλλίων για το ΕΚΠΑ.

Όσον αφορά στο μετάλλιο του Πάντειου Πανεπιστημίου, κατέκτησε ο Γεώργιος Μαβραειδής στα -63 κιλά του κικ μπόξινγκ όπου κατετάγη 3ος.

Πέντε ελληνικά πανεπιστήμια με συνολικά αθλητές και αθλήτριες εκπροσωπήθηκαν στη διοργάνωση, την πρώτη για Combat Sports στην Ιστορία της EUSA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ