Άλλα Sports

Το παιδί που κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου: Έγινε ο νεότερος που κατάφερε να ανέβει στο βουνό των Θεών (vid)

Ένας επτάχρονος από την Βρετανία κατάφερε αυτό που πολλοί τον θεωρούν άπιαστο όνειρο. Με υπομονή και μεγαλείο ψυχής ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου, γίνοντας έτσι ο νεότερος Βρετανός που έχει πετύχει κάτι τέτοιο.

Σε μια απόδειξη του αδάμαστου πνεύματος της περιπέτειας, ο επτάχρονος Frankie McMillan από τη Δυτική Cumbria χάραξε το όνομά του στα χρονικά της ορειβασίας. Πέτυχε αυτό που πολλοί θα θεωρούσαν αδύνατο κατόρθωμα για κάποιον της ηλικίας του, την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύεται ότι έγινε ο νεότερος Βρετανός που κατάφερε αυτή την αξιοσημείωτη ανάβαση.

Η ανάβαση του Frankie στην κορυφή του Ολύμπου, ύψους 2.918 μέτρων, δεν ήταν μόνο ένας προσωπικός θρίαμβος, αλλά και μια αποστολή συμπόνιας. Κατά τη διάρκεια αυτής της απαιτητικής τριήμερης αποστολής, συγκέντρωσε το εντυπωσιακό ποσό των 2.300 λιρών για την ομάδα ορεινής διάσωσης Wasdale. Το επίτευγμά του βρίσκει απήχηση όχι μόνο στους συναθλητές του ορειβάτες αλλά και σε όσους αναγνωρίζουν τη σημασία της υποστήριξης των ζωτικών υπηρεσιών διάσωσης στις ορεινές περιοχές.

Συνοδευόμενος από την ατρόμητη μητέρα του Basia, η οποία είναι έμπειρη αρχηγός βουνού, ο Frankie ξεκίνησε αυτό το ταξίδι που προκαλεί δέος. Το κοινό τους πάθος για την ορειβασία άνθισε όταν ο Frankie ήταν μόλις τριών ετών και ανέβηκαν μαζί στην πρώτη τους κορυφή, την Cat Bells, κοντά στο Keswick.

Δεδομένης της ηλικίας του Frankie και των ιδιαίτερων συνθηκών, δόθηκε ειδική άδεια για την ανάληψη αυτής της εξαιρετικής ανάβασης. Η απόφαση αντανακλά όχι μόνο την αξιοσημείωτη αποφασιστικότητά του αλλά και την εκτεταμένη εμπειρία του στον κόσμο της ορειβασίας, που καλλιεργήθηκε υπό το άγρυπνο μάτι της υποστηρικτικής μητέρας του.

Η οικογένεια McMillan, που κατάγεται από την περιοχή του Gosforth, ξεκίνησε το ταξίδι της την περασμένη Παρασκευή. Ανέλαβαν την επίπονη ανάβαση, έφτασαν στην κορυφή το Σάββατο και επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση την Κυριακή. Η περιπέτεια αυτή δεν ήταν χωρίς τις δοκιμασίες της, καθώς η μητέρα του Frankie σημείωσε τις θερμοκρασίες που ανέβηκαν στα ύψη, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 30 βαθμούς. Οι συνθήκες αυτές προσέθεσαν ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας σε μια ήδη απαιτητική πρόκληση.

Το επίτευγμα του Frankie έχει αποσπάσει την αναγνώριση του Ελληνικού Συλλόγου Οδηγών Βουνού, ο οποίος πιστεύει ότι είναι ο νεότερος Βρετανός που ανέβηκε ποτέ στον περίφημο Όλυμπο. Είναι μια απόδειξη της ανθεκτικότητας και της ακλόνητης δέσμευσής του στην εξερεύνηση των φυσικών θαυμάτων του κόσμου.

Η ανάβαση της Frankie στον Όλυμπο αποτελεί έμπνευση για όλους, αποδεικνύοντας ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο για να κυνηγήσει κανείς τα όνειρά του και να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο. Οι φιλανθρωπικές του προσπάθειες, σε συνδυασμό με το αξιοσημείωτο επίτευγμά του, αναδεικνύουν τις θετικές δυνατότητες της ανθρώπινης αποφασιστικότητας και το διαρκές πνεύμα της περιπέτειας που ξεπερνά τις γενιές.