Άλλα Sports

Τσιτσιπάς: «Έχω στο μυαλό μου την άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη»

8 από τους πιο μισητούς άντρες στην ανθρώπινη ιστορία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχθηκε ανοιχτά σε δηλώσεις του πως στο μυαλό του υπάρχει έντονα αυτή την περίοδο η περαιτέρω άνοδος στην παγκόσμια κατάταξη.

Στην παραδοχή ότι είναι στο μυαλό του υπάρχει η άνοδος στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης προχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε δηλώσεις του ενόψει της συμμετοχής του στο Open της Μαδρίτης.

«Οι προσδοκίες που έχω πλησιάζουν πολύ το αποτέλεσμα που είχα πριν από δύο χρόνια εδώ, φτάνοντας στον τελικό. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτή την εβδομάδα όπως και για τις επόμενες. Νιώθω ότι φτάνω κοντά και ότι μπορώ να δημιουργώ ευκαιρίες. Πλησιάζω και στο Νο4 του κόσμου κάτι που έχω στο μυαλό μου. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτή την σκέψη γιατί πραγματικά δουλεύω σκληρά. Νιώθω ότι είναι η ευκαιρία μου να κάνω κάτι διαφορετικό», ανέφερε ο Έλληνας τενίστας αρχικά και προσέθεσε αναφορικά με την αναμέτρησή του κόντρα στο Ναδάλ στη Βαρκελώνη:

«Πιθανότατα, την επόμενη φορά που θα τον συναντήσω θα πρέπει να ασκήσω περισσότερη πίεση σε συγκεκριμένες στιγμές και όχι απλά να τον περιμένω να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία. Μερικές φορές ένιωσα ότι ήμουν πολύ παθητικός. Θα μπορούσα να είχα ρισκάρει λίγο παραπάνω. Θα μπορούσα να κάνω κάποιες πιο απρόβλεπτες κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν κάπου διαφορετικά».

Κλείνοντας ο Τσιτσιπάς ανέφερε και στοιχεία που θα ήθελε να βελτιώσει στο παιχνίδι του.
«Φυσικά και υπάρχει χώρος για βελτίωση. Θα ήθελα να είμαι πιο σταθερός στο σερβίς μου και να αυξήσω το ποσοστό στο 1ο σερβίς. Θα ήθελα να δω τον εαυτό μου να ανεβαίνει περισσότερο στο φιλέ και να έχω καλύτερο ποσοστό κερδισμένων πόντων. Σε αυτούς τους τομείς θέλω να βελτιωθώ και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες θα με βοηθήσουν να γίνω πιο επιθετικός και πιο ολοκληρωμένος τενίστας», κατέληξε.