Μπάσκετ

Άναψε φωτιές ο Αντετοκούνμπο με την ατάκα: «Η επόμενη πρόκληση μπορεί να μην είναι εδώ»

Άναψε φωτιές ο Αντετοκούνμπο με την ατάκα: «Η επόμενη πρόκληση μπορεί να μην είναι εδώ»

Μια ατάκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι στο μέλλον μπορεί και να μην βρίσκεται στους Μιλγουόκι Μπακς άναψε φωτιές στον κόσμο του ΝΒΑ. Άλλωστε, μιλάμε για τον MVP του πρωταθλήματος και τον ηγέτη των πρωταθλητών. Εύλογα λοιπόν, ό,τι κι αν λέει αποτελεί είδηση. Πόσο μάλλον αν η ατάκα του ιντριγκάρει…

Τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, οι φίλαθλοι των Μπακς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την παραμονή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι. Αυτό όμως ισχύει μόνο «προς το παρόν», όπως άφησε να εννοηθεί ο Greek Freak, βάζοντας φωτιά σχετικά με την επόμενη επαγγελματική «στέγη» του σε μία διετία.

Σε συνέντευξή του στο GQ που τον ανέδειξε ως άνδρα της χρονιάς, ο 26χρονος άσος υπογράμμισε ότι τώρα που πέτυχε τον στόχο του, να φέρει δηλαδή το πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι, η επόμενη πρόκληση θα μπορούσε να είναι κάπου αλλού. «Μια πρόκληση ήταν να φέρουμε ένα πρωτάθλημα εδώ και το κάναμε», είπε ο Αντετοκούνμπο, προσθέτοντας: «Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά το κάναμε. Πολύ, πολύ δύσκολο. Απλώς μου αρέσουν οι προκλήσεις. Ποια είναι η επόμενη πρόκληση; Η επόμενη πρόκληση μπορεί να μην είναι εδώ.

Εγώ και η οικογένειά μου επιλέξαμε να μείνουμε σε αυτήν την πόλη που όλοι αγαπάμε και μας έχει φροντίσει – προς το παρόν. Σε δύο χρόνια, αυτό μπορεί να αλλάξει. Είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Είμαι πάντα ειλικρινής. Λατρεύω αυτή την πόλη. Λατρεύω αυτήν την κοινότητα. Θέλω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ωστόσο, ο Άλεξ Σαράτσης, ο ατζέντης του δύο φορές MVP, προσπάθησε να ερμηνεύσει με διαφορετικό τρόπο τις δηλώσεις Αντετοκούνμπο. Ο Σαράτσης είπε ότι ο Έλληνας σταρ καθοδηγείται από τις προκλήσεις και θα πάει εκεί που τον βγάλει αυτή η φιλοδοξία, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να μείνει στο Μιλγουόκι εάν εκεί δει να προκύψει μια πρόκληση.

«Δεν νομίζω ότι είναι, “Σκέφτομαι να φύγω από τους Μπακς”», είπε ο ατζέντης του Αντετοκούνμπο, προσθέτοντας: «Αλλά νομίζω ότι είναι πραγματικά σαν: “Εντάξει, έφτασα στο απόγειο. Η επόμενη πρόκληση είναι, ας το επαναλάβουμε”. Αλλά τι θα συμβεί αν το επαναλάβεις; Ποια είναι η επόμενη πρόκληση; Ποιο είναι αυτό το επόμενο εμπόδιο; Όταν το σκέφτεσαι από την οπτική του μπάσκετ, μέχρι τα 26 του, αυτό το παιδί έχει καταφέρει τα πάντα».