Μπάσκετ

Ελλάδα-Ιράν 88-58

Έξι καλές πηγές σιδήρου εκτός από το κόκκινο κρέας

Κυριακή 11 Αυγούστου. Ο υδράργυρος προσπαθεί να επιβάλει τη δύναμή του. Μέχρι 36 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στην Κρήτη. Όχι, δεν είναι μετεωρολογικό δελτίο. Είναι οι αντικειμενικές συνθήκες που αψήφισαν ξανά σήμερα όσοι γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο της Κρήτης. Και δεν ήταν μόνο Κρητικοί. Ήταν τουρίστες από κάθε σημείο της Ελλάδας. Και εκτός αυτής.

Πήγαν για να δουν το φιλικό της Γαλανόλευκης κόντρα στο ακίνδυνο Ιράν, για το διεθνές τουρνουά Aegean Cup και πήγαν για εκείνον. Γι’ αυτόν που συνηθίσαμε να αποκαλούμε με την κτητική αντωνυμία «μας». Ο Γιάννης «μας». Ο MVP του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, είναι στις υπηρεσίες του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος και αυτό από μόνο του, πυροδοτεί μεγάλο ενθουσιασμό σε λάτρεις και μη του αθλήματος.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου, έκαναν το καθήκον τους κόντρα στους Ιρανούς, πήραν μια ακόμα εύκολη και επιβλητική νίκη, και έδειξαν έτοιμοι για το Τουρνουά Ακρόπολις που ακολουθεί, όπου θα αντιμετωπίσουν σαφώς πιο επικίνδυνους αντιπάλους.

Με τους Γιάννη Μπουρούση, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Αντετοκούνμπο, Χρήστο Σαλούστρο εκτός δωδεκάδας η εθνική ένιωσε πίεση μονάχα για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια επέβαλλε τον ρυθμό της και με πρωταγωνιστές τους Γιάννη, Παπανικολάου, Μήτογλου, Πρίντεζη που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και πήρε τη νίκη.