Μπάσκετ

Πόποβιτς σε Ελληνα δημοσιογράφο: «Αυτό είναι ασέβεια» (vid)

Έφυγε ο.... Καστρινός της διασκέδασης!
Ο κόουτς της team USA χαρακτήρισε ασέβεια προς την ομάδα του και προς τους αντιπάλους να συζητείται το θέμα των απόντων σταρ του NBA

Οθρυλικός προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς και της team USA Γκρεγκ Πόποβιτς σχολίασε τον πρόωρο αποκλεισμό των ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ 2019, εξήρε τη γαλλική ομάδα αλλά χαρακτήρισε «ασέβεια» τη συζήτηση για τις απουσίες των σταρ από το ΝΒΑ, ύστερα από ερώτηση που του έγινε από Έλληνα δημοσιογράφο.

Λίγο μετά τον αποκλεισμό από τη Γαλλία και το τέλος του αμερικανικού σερί των πέντε χρυσών και του 58-0 (!) σε τελικές φάσεις, ο κόουτς «Ποπ» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης: «Χάσαμε, όμως η ζωή συνεχίζεται, έχουμε οικογένειες και θα προχωρήσουμε τις ζωές μας. Θα υπάρξει μια άλλη ομάδα του χρόνου, σίγουρα. Προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε θα φτιάξουμε μια ομάδα».

Ο πολύπειρος προπονητής πρόσθεσε ότι: «το ματς με τη Σερβία θα είναι ακόμη ένα παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν. Ο κόουτς Κολέ και η ομάδα του έκαναν εξαιρετικό ματς, είναι η καλύτερη γαλλική ομάδα που έχω δει, με τρομερή εκτέλεση και παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η άμυνά τους, ατομικά και ομαδικά, ταιριάζουν μεταξύ τους, έχουν βάθος και έκαναν καταπληκτική δουλειά, ήταν υπέροχοι σήμερα. Κάθε ήττα πονάει, αυτή πονάει περισσότερο, όμως η ζωή συνεχίζεται. Θα θέλαμε να κερδίσουμε, όπως κάθε ομάδα, όμως είμαστε ώριμοι, έχουμε οικογένειες και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας».

Σε εκείνο το σημείο έγινε ερώτηση από Έλληνα δημοσιογράφο της ΕΡΤ για την απουσία των σταρ του ΝΒΑ στην οποία απάντησε ο Ντόνοβαν Μίτσελ, ενώ παρενέβη και ο Πόποβιτς.