Μπάσκετ

Σάκκαρη: Φεύγει από την Καλιφόρνια με νέο career high!

Σάκκαρη: Φεύγει από την Καλιφόρνια με νέο career high!

Μπορεί η Μαρία Σάκκαρη να μην κατάφερε να φτάσει στη νίκη, για μια ακόμη χρονιά στο Indian Wells, μετά από την ήττα της απέναντι στην Βικτόρια Γκόλουμπιτς, ωστόσο η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να πανηγυρίζει από τώρα το νέο ιστορικό άλμα της στην κατάταξη της WTA, καθώς έχει εξασφαλίσει ήδη το Νο8 του κόσμου! 

Φυσικά, την επόμενη Δευτέρα (18/10) όπου θα ανανεωθούν οι πίνακες της WTA μπορεί να δούμε την Σάκακρη ακόμα και στο Νο7(!) κάτι που συμβεί εφόσον Ίγκα Σφιόντεκ, Ονς Ζαμπέρ και Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα δεν κατακτήσουν το φετινό Ιndian Wells. 

Ο αποκλεισμός δεν κόστισε βαθμούς στην Σάκκαρη, καθώς είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο στο τουρνουά του 2019. Αντίθετα από την επόμενη εβδομάδα θα αφαιρεθούν οι βαθμοί από το Roland Garros του 2020, από το Linz Open και το Tianjin Open του 2019.

Αυτό σημαίνει ότι η Ίγκα Σφιόντεκ θα χάσει 2.000 βαθμούς (κατάκτηση), ενώ το ίδιο θα συμβεί και στην Σοφία Κένιν, η οποία θα χάσει 1.300 βαθμούς και από τη στιγμή που και οι δύο είναι ψηλότερα αυτή τη στιγμή από την Ελληνίδα τενίστρια, αυτομάτως φέρνουν την 26χρονη δύο θέσεις ψηλότερα. 

Αυτή τη στιγμή και βάσει το Live Ranking η Σάκκαρη είναι στο Νο7 του κόσμου, ωστόσο θα πρέπει να περιμένει για να δει αν μια εκ των τριών παραπάνω τενιστριών που αναφέραμε, κατακτήσουν ή όχι τον τίτλο στο φετινό Indian Wells.