Μπάσκετ

Σπανούλης: Ξεκουράσαμε τον Γιάννη εν όψει Σλοβενίας, οι παίκτες έχουν καταλάβει τους ρόλους τους

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε  και για τον ημιτελικό του Σαββάτου με την Σλοβενία

Ευχαριστημένος από την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στα 3 από τα 4 δεκάλεπτα του αγώνα με την Εθνική Αιγύπτου ήταν ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ΕΡΤ για τον αγώνα με τους “Φαραώ” και για αυτόν με την Σλοβενία (Σάββατο, 17:30) ενώ στάθηκε και στην απουσία του Γιάννη.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη 

Για το παιχνίδι: «Ήταν ακόμα ένα σημαντικό τεστ για εμάς για τον τρόπο που θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Δεν κάναμε καλό δεύτερο δεκάλεπτο και ήταν κάτι που μου άρεσε γιατί είδαμε πράγματα που θέλουμε να διορθώσουμε. Για 3 δεκάλεπτα όμως παίξαμε καλά».

Για την απουσία του Γιάννη: «Είναι δύσκολο να βρεις χημεία σε μια ομάδα με 4 προπονήσεις. Πολλοί νομίζουν πως άσκημε κάνει 9 προπονήσεις αλλά έχουμε μόλις 4. Είναι δύσκολο αλλά έχουμε μια ταυτότητα αποκτήσει. Τον Γιάννη τον ξεκουράσαμε και θα είναι κανονικά με την Σλοβενία»

Για την εμφάνιση της ομάδας: «Οι παίκτες έχουν καταλάβει τους ρόλους τους. Δεν χρειάζεται να παίζουμε πάντα καλά. Κι εμείς όταν παίρναμε τα μετάλλια δεν παίζαμε σε όλα καλά, αλλά στα μεγάλα ματς».

Για το παιχνίδι  με την Σλοβενία: «Προσμένουμε ένα σφιχτό παιχνίδι. Όλα ξεκινούν από τον Ντόντσιτς και υπάρχει και ο Νίμπο αλλά και ο Πρέπελιτς που σκοράρει. Έχουν και ρολίστες που δίνουν τα πάντα».

Για τον κόσμο: «Παίζουμε όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας μας. Βλέπω πολλά παιδιά και αυτό δεν είναι κάτι αθλητικό, αλλά κάτι γενικό. Έρχονται να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους».

Για τους πρώην παίκτες της Εθνικής που δίνουν το «παρών» στο γήπεδο: «Είναι σημαντικό να έχουμε αυτούς τους θρύλους του παγκόσμιου μπάσκετ δίπλα μας. Είμαστε όλοι μαζί για να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».