Μπάσκετ Παρασκήνιο

Ξαφνικά… εξαφανίστηκαν: Η… σιωπηρή τιμωρία των διαιτητών του αγώνα Ελλάδα-Τσεχία του Μουντομπάσκετ

Ξαφνικά… εξαφανίστηκαν: Η… σιωπηρή τιμωρία των διαιτητών του αγώνα Ελλάδα-Τσεχία του Μουντομπάσκετ

Ο Γκλίτσιτς, που ήταν ένας από τους διαιτητές που διεκδικούσαν μια θέση στον τελικό ή τον μικρό τελικό της Κυριακής (15/09), βρέθηκε τώρα στο ματς για τις θέσεις 7-8.

Ο Αλεξάνταρ Γκλίσιτς «σφυρίζει» την αναμέτρηση ΗΠΑ – Πολωνία, για τις θέσεις 7-8, ενώ οι άλλοι δύο διαιτητές του Τσεχία – Ελλάδα «αποχαιρέτησαν» νωρίς το τουρνουά.

ΗΠΑ και Πολωνία παίζουν για τις θέσεις 7-8 (η Αμερική θα πάρει την χειρότερή της θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από αυτό το ματς) κι ένας από τους διαιτητές ήταν ο Αλεξάντρ Γκλίσιτς, που ήταν και στο Τσεχία – Ελλάδα.

Σε εκείνο το ματς τα παράπονα ήταν πολλά από την πλευρά της «επίσημης αγαπημένης» (πολλή συζήτηση είχε «σηκώσει» το 5ο φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο), ενώ η ΕΟΚ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ζητώντας την τιμωρία των τριών διαιτητών.

Έτσι, ο Γκλίτσιτς, που ήταν ένας από τους διαιτητές που διεκδικούσαν μια θέση στον τελικό ή τον μικρό τελικό της Κυριακής (15/09), βρέθηκε τώρα στο ματς για τις θέσεις 7-8, ενώ οι άλλοι δύο (Άντρις Αουνκρόγκερς και Βόιτσεκ Λίστσκα) ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη φάση των «16».

Πηγή: Gazzetta.gr