Αθλητικά

Χρυσή Μπάλα: Στο +105 η διαφορά του Μέσι από τον 2ο Χάαλαντ – Η Ελλάδα ψήφισε τον Νορβηγό

Ντιλέτα Λεότα: Έκλεψε τις εντυπώσεις ως Λάρα Κροφτ - Φωτογραφίες

Οι Αργεντινοί αγνόησαν τον Έρλινγκ Χάαλαντ – Οι Πορτογάλοι ψήφισαν τον Μπερνάντο Σίλβα

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ψηφοφορίας για την Χρυσή Μπάλα του 2023.

Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε την 8η της καριέρας του και όπως αποκαλύφθηκε η διαφορά του από τον 2ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν 105 πόντους. Ο Μέσι πήρε 462 πόντους και ο Χάαλαντ είχε 357.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από του 92 ψηφοφόρους, οι 87 (!) επέλεξαν τον «pulga» σε κάποια θέση, ενώ για 65 (!) εξ’ αυτών, ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, ήταν πρώτη επιλογή. Τον Μέσι δεν τον ψήφισε ως πρώτη επιλογή η Ελλάδα αφού έδωσε τον καλό βαθμό στον Χάαλαντ.

Από την άλλη η Αργεντινή το… τερμάτισε. Δεν έβαλε καν στην πεντάδα τον Νορβηγό αλλά επέλεξε κατά σειρά τους: Μέσι, Άλβαρεζ, Εμπαπέ, Ε. Μαρτίνεζ, Λ. Μαρτίνεζ. Η Πορτογαλία αφού δεν υπήρχε Κριστιάνο έδωσε την πρωτιά στον Μπερνάρντο Σίλβα.

Οι Γάλλοι από την άλλη δεν έδωσαν το… δεκάρι στον Εμπαπέ αφού δεν είχε τύχη να βγει και ψήφισαν Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός επελέγη ως πρώτος στην βαθμολογία 20 φορές, από τους εκπροσώπους -μεταξύ άλλων- της Αλγερίας, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Ιαπωνίας, της Ιορδανίας, του Κιργιστάν και φυσικά της πατρίδας του, της Νορβηγίας.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ για πρώτη φορά στην καριέρα του στο άτυπο βάθρο της «Χρυσής Μπάλας», συγκεντρώνοντας 270 βαθμούς, ενώ επελέγη ως πρώτος από τον εκπρόσωπο του Ισημερινού, της Βουλγαρίας, του Καμερούν, της Ακτής Ελεφαντοστού και της Τσεχίας.