Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Αντιπαράθεση και εκατέρωθεν αιχμές Κόκκαλη-Μαρινάκη για το γήπεδο Καραϊσκάκη

Αντιπαράθεση και εκατέρωθεν αιχμές Κόκκαλη-Μαρινάκη για το γήπεδο Καραϊσκάκη

Σε αντικείμενο τριβής και αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η μεταβίβαση του 50% των μετοχών του «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρώην πρόεδρος με χθεσινή (Τρίτη, 16/10) δήλωση/ανακοίνωση υποστήριξε πως για τον ίδιο δεν υφίσταται πλέον κανένα θέμα, μιας κι όπως υποστηρίζει έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του από το 2010 κι ως εκ τούτου δεν έχει από τότε καμία εμπλοκή, ούτε με την ΠΑΕ, ούτε με το γήπεδο και πως η διαδικασία της παραχώρησης δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω διαπραγματεύσεων του Β. Μαρινάκη με τις τράπεζες. Με διαφορά μερικών ωρών, η ΠΑΕ τοποθετήθηκε επί του θέματος με ανακοίνωσή της στην οποία υποστηρίζει ότι η διαδικασία έχει «κολλήσει» «λόγω μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μεταβίβαση και την ύπαρξη νομικών επιπλοκών, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, του υπολοίπου 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, το οποίο ο κ. Κόκκαλης είχε μεταβιβάσει σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη».

Το γεγονός ότι Κόκκαλης και Μαρινάκης θα βρουν άκρη κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στους δύο άντρες και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Εν ολίγοις αυτή η διαδικασία είναι δρομολογημένη, εδώ και χρόνια κι απομένει να φτάσει στο τέλος της, από τη στιγμή που οι δύο άντρες έχουν συμφωνήσει κι έχουν υπογράψει. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι τι γίνεται με το υπόλοιπο 50%.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός το άλλο μισό των μετοχών της «Καραϊσκάκης ΑΕ» έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του οποίου, όμως, η περιουσία έχει δεσμευθεί στο σύνολό της από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ εκκρεμούν δίκες κι υπάρχουν -πολλές- ανοικτές δικαστικές υποθέσεις. Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται ασφαλώς και το 50% των μετοχών της «Καραϊσκάκης ΑΕ».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ στην τελευταία της παράγραφο  αναφέρει: «ο κ. Μαρινάκης, μέσω της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έχει από το 2015 υποβάλει πρόταση προς τις Πιστώτριες Τράπεζες, για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στη διαχειρίστρια εταιρεία του Σταδίου Καραϊσκάκη, ώστε η έδρα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να αποτελέσει για πάντα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όχι του μεγαλομετόχου της» αλλά αυτό  δεν μπορεί να υλοποιηθεί, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις μετοχές που ανήκουν στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος έχει επικαλεστεί και σοβαρούς λόγους υγείας.

Πηγή: sport24.gr