Ελληνικό Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ – Τζον Φαν’τ Σιπ: Η αντίδραση της Ομοσπονδίας στην ανακοίνωση «διαζυγίου» του Ολλανδού προπονητή

«Corriere dello Sport» για Κώστα Μανωλά και Ολυμπιακό

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ ανακοίνωσε πως δεν θα περιμένει άλλο την ΕΠΟ, για νέα συμφωνία κι έτσι.. αποχαιρέτησε την Εθνική Ελλάδας, έχοντας ολοκληρώσει το συμβόλαιο του. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντέδρασε λίγη ώρα μετά…

Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ απαντάει στον Τζον Φαν’τ Σιπ και στην αιτιολογία ότι δεν μπορούσε να περιμένει άλλο το πόρισμα για το μέλλον του, αναφέροντας ότι δεν γίνεται η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδας να ληφθεί υπό πίεση, τονίζοντας ωστόσο ότι σέβεται την επιλογή του Ολλανδού προπονητή.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ

Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, η Διοίκηση της Ε.Π.Ο. αποφάσισε να εξετάσει με ψυχραιμία, ευθυκρισία και επαγγελματισμό, χωρίς καμία βιασύνη και έξωθεν πίεση, την επόμενη ημέρα στην τεχνική ηγεσία και τη συνολική οργάνωση της Εθνικής Ομάδας.

Αποκλειστική και μόνη προτεραιότητα στη διαδικασία αυτή αποτελεί η εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών λειτουργίας της ενόψει του Nations League 2022 και των προκριματικών του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Κατά συνέπεια, στο κρίσιμο αυτό στάδιο, δεν είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις υπό το κράτος οποιασδήποτε πίεσης ή διλήμματος, γιατί πολύ απλά θα είναι λανθασμένες. Η Ε.Π.Ο. το επανέλαβε σε όλους τους τόνους από τη στιγμή που έληξε ο πρόσφατος αγώνας με το Κόσοβο.

Ο κ. Φαν Σχιπ έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει, πριν τη λήξη του συμβολαίου του, από την Εθνική. Σεβόμαστε την απόφασή του αυτή. Πράγματι, άλλωστε, το όραμα μας είναι διαφορετικό δεδομένου και του απολογισμού του “πλάνου Κατάρ”. Η Ε.Π.Ο. ευχαριστεί τον κ. Φαν Σχιπ για όσα προσέφερε στην Εθνική Ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με δεδομένη την εξέλιξη αυτή, η Ε.Π.Ο. στρέφεται πλέον στην αναζήτηση του νέου προπονητή, χωρίς καμία βιασύνη, μιας και ο στόχος είναι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής επιλογής και η επιστροφή της Εθνικής στις επιτυχίες και στις προκρίσεις σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.”