Αθλητικά Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδας: Στο Πανθεσσαλικό και κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

Μπορεί να κρατάμε μια μικρή… πισινή, αλλά έχουνε “λευκό καπνό”, για την έδρα που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο Πανθεσσαλικό θα παίξουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για το τρόπαιο, αλλά μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Στο Πανθεσσαλικό θα διεξαχθεί οριστικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις 24 Μαΐου στις 20:30, όπως αποφάσισε η Επιτροπή της ΕΠΟ, χωρίς όμως κόσμο στις εξέδρες (σ.σ. με τους όρους, δηλαδή, που είχαν θέσει οι τοπικές Αρχές).

Όπως προκύπτει, στην ΕΠΟ εστάλη επιστολή με την οποία ο Αχιλλέας Μπέος αποδέχθηκε το αίτημα της Ομοσπονδίας και δέχθηκε να λάβει χώρα ο τελικός του Κυπέλλου στον Βόλο (πιθανότατα με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων).

Μάλιστα, το volosday.gr έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του δημάρχου Βόλου, ο οποίος δέχεται να παραχωρήσει το Στάδιο για την διεξαγωγή του τελικού, έχοντας προηγουμένως συζητήσει με τους ιδιοκτήτες των δύο φιναλίστ, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη.
Στη συνεδρίαση μειοψήφησαν οι κ.κ. Κουπτσίδης και Δημητρίου, ενώ απών ήταν ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινακης, ο οποίος πάντως νωρίτερα είχε στείλει επιστολή και ζητούσε να ισχύσει η προκήρυξη, αλλιώς θα κινούνταν δικαστικά.

Η επιστολή

Ως παράγοντας του ποδοσφαίρου που το αγαπώ και το υπηρετώ επί σειρά ετών, εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους τραγικούς χειρισμούς των υπευθύνων σχετικά με την διεξαγωγή μιας κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης, όπως ο τελικός του Κυπέλλου, που αντί για μια γιορτή και ευκαιρία προβολής και διάδοσης του κοσμαγάπητου αθλήματος γίνεται ακόμη μια αιτία δυσφήμισής του, αλλά και διασυρμού των θεσμών.

Με τους ερασιτεχνικούς, κατά την πιο επιεική έκφραση, χειρισμούς, που έκπληκτη η φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί, οδηγηθήκαμε στο τραγικό αδιέξοδο να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή του τελικού σε γήπεδο στην Ελληνική Επικράτεια!

Τούτου δοθέντος και κατόπιν των κατ’ ιδίαν συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων του τελικού, κ.κ. Μελισσανίδη και Σαββίδη, τους έντονους προβληματισμούς των οποίων κατανοώ, αποφάσισα να ανακαλέσω την απόφασή μου για τη μη παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ευχή κι επιθυμία μου παραμένουν όπως κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να τηρούνται τα αυτονόητα και οι φίλαθλοι των εκάστοτε φιναλίστ να συνυπάρχουν στις κερκίδες στηρίζοντας τις ομάδες τους και απολαμβάνοντας το ποδόσφαιρο και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε την υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι. Μέχρι τότε η λύση είναι η διεξαγωγή διπλών αγώνων.”

ΠΗΓΗ newsit.gr