Αθλητικά

Euro 2020: Έξαλλοι οι Ούγγροι με την τιμωρία της UEFA – «Αξιολύπητη απόφαση»

Euro 2020: Έξαλλοι οι Ούγγροι με την τιμωρία της UEFA – «Αξιολύπητη απόφαση»

Την οργή της Ουγγαρίας προκάλεσε η απόφαση της UEFA να τιμωρηθεί με δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της κατά τη διάρκεια των αγώνων που φιλοξένησε για το Euro 2020.

Η Ουγγαρία θα υποχρεωθεί να παίξει τα επόμενα δύο παιχνίδια της κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της UEFA της επέβαλλε κυρώσεις για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της, κατά τη διάρκεια αγώνων του Euro 2020 στη Βουδαπέστη.

Η τιμωρία αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού εξωτερικών της χώρας, Πίτερ Σζιτζάρτο, ο οποίος επιτέθηκε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook:

«Η UEFA πρέπει να ντρέπεται για την απόφαση της αυτή. Η επιτροπή που πήρε αυτή την απόφαση είναι αξιολύπητη. Λειτούργησε σαν τα καθεστώτα, που δεν χρειαζόταν αποδείξεις για να καταδικαστείς. Απλά μια ανώνυμη καταγγελία. Ντροπή.»

Να σημειωθεί πως τα περιστατικά που ερεύνησε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA , συνέβησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων της Ουγγαρίας εναντίον της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, που φιλοξενήθηκαν στην «Puskas Arena». Η αρχική ποινή που επέβαλλε η UEFA προς την ουγγρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ήταν τρεις αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες, ωστόσο το για το τρίτο ματς θα ισχύσει αναστολή για περίοδο δύο ετών.

Στην εθνική ομοσπονδία της χώρας, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 100.000 ευρώ για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της και το πανό στις εξέδρες που έγραφε «Anti-LMBTQ». Μάλιστα η ουγγρική ομοσπονδία καλείται από την UEFA στα δύο ματς που θα παίξει χωρίς κόσμο η Εθνική Ουγγαρίας, να απλωθεί στις άδειες κερκίδες της «Puskas Arena» ένα πανό που θα γράφει «Equal Game».