Football League Κρήτη

Βολές από τον Τουτζάρη για την αποχώρηση Παπαβασιλείου

Βολές από τον Τουτζάρη για την αποχώρηση Παπαβασιλείου

Στην παρουσίαση του νέου προπονητή Γιάννη Ταουσιάνη προχώρησε χθες ο Εργοτέλης με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Γιώργο Τουτζάρη να αφήνει σαφείς αιχμές προς τον Νίκι Παπαβασιλείου και την χρονική στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει, τονίζοντας ότι «στην αρχή  υπήρξε πίκρα και νευρικότητα…».

Σε ερώτηση αν η φυγή του κ. Παπαβασιλείου έπιασε απροετοίμαστο τον Εργοτέλη ο κ. Τουτζάρης τόνισε:

«Εννοείται ότι είσαι απροετοίμαστος με την έννοια ότι δεν το περίμενες εκείνη την χρονική στιγμή, όταν ένα πρωί σου λένε ότι θα φύγω και μάλιστα στην μέση της προετοιμασίας.

Στην αρχή, υπήρξε μια πίκρα και μια νευρικότητα. Προσπάθησα να είμαι ήρεμος ώστε να αποφασίσω για την επόμενη ημέρα. Αυτές είναι επιλογές των ανθρώπων και απ’ αυτές χαρακτηριζόμαστε και το μέλλον δείχνει αν αυτές οι αποφάσεις είναι σωστές. Οι ομάδες πρέπει να προχωράνε ότι και αν συμβεί και γι’ αυτό είμαστε εδώ ώστε να διαχειριζόμαστε τις οποιεσδήποτε καταστάσεις.

Είμαστε λοιπόν πάντα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Το καλοκαίρι είχε γίνει προεργασία, σε μια σχετική ανακοίνωση είχαμε κάνει γνωστό ότι είμαστε έτοιμοι.

Δε θα μας πάρει πάνω από τρεις μέρες να επανέλθουμε πλήρως και να πάρει η ομάδα τον δρόμο της».

 

«Είχαμε μιλήσει από το καλοκαίρι»

Αναφερόμενος στην επιλογή Ταουσιάνη ο κ. Τουτζάρης δήλωσε:

«Ο Γιάννης Ταουσιάνης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αυτή είναι η δεύτερη του θητεία στην ομάδα και ελπίζω να είναι μακροβιότερη των άλλων.  Εμείς δεν έχουμε διάθεση να φεύγουν οι προπονητές από εδώ. Φεύγουν μόνοι τους. Δεν έχει υπάρξει λύση συνεργασίας με κάποιον επειδή το θέλαμε εμείς. Ελπίζουμε αν κάποια στιγμή συμβεί το ίδιο, να είναι για καλό.

Είχαμε μιλήσει και το καλοκαίρι όταν υπήρχε το ενδεχόμενο της φυγής του κ. Παπαβασιλείου και είναι η κατάλληλη επιλογή. Όλοι πιστεύουμε ότι είναι έτοιμος και ώριμος να συνεχίσει αυτό το πλάνο που τρέχει εδώ και δύο χρόνια.

Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και επομένως παίζοντας καλό ποδόσφαιρο όπως τα τελευταία δύο χρόνια να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το πόσο κοντά είναι η οικογένεια Σάμι είπε: “Η οικογένεια Σαμι έδειξε ότι σέβεται τον Εργοτελη από την φιλοξενία της αποστολής εκεί. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην λείψει τίποτα στην ομάδα.

Ο Ναντίμ Σαμι μίλησε στα παιδιά, τους υποσχέθηκε πως θα έρθει τουλάχιστον 10 φορές, ενώ σύντομα θα έρθει και ο Μάγκεντ. Εμείς λειτουργούμε τεχνοκρατικά και να ήταν εδώ ο Μάγκεντ δεν θα άλλαζε κάτι».

 

Ταουσιάνης: «Πλήρης ο Εργοτέλης»

Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Ταουσιάνης από την πλευρά του επεσήμανε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς η επιστροφή μου στο Ηράκλειο συνοδεύεται από κάτι επαγγελματικό και συγκεκριμένα με την επιστροφή μου στον Εργοτέλη και στην οικογένεια αυτού του συλλόγου. Μια ομάδα που υπηρέτησα στο παρελθόν σε μια δύσκολη χρονιά όπου πέρασα έντονες συναισθηματικές καταστάσεις. Ενημερώθηκα για το πρότζεκτ  της οικογένειας Μάγκετ το οποίο στηρίζεται σε τρεις πυλώνες.

Στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας, στην εξέλιξη και την προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών καθώς και στο οικογενειακό κλίμα. Δεν σας κρύβω ότι συμπερασματικά είχα και εγώ την ίδια αντίληψη για όλα αυτά που ενημερώθηκα, παρακολουθώντας την ομάδα όσο μπορούσα.

Έρχομαι σε μια ομάδα που διαθέτει νεαρούς, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και  βρίσκεται σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της επιλογής των ποδοσφαιριστών και φυσικά στη καλή δουλειά που έχει γίνει από τους προηγούμενους προπονητές με τα επιτελεία τους και αναφέρομαι στον κ. Παπαβασιλείου και τον κ. Γκώνια.

Ευελπιστούμε μέσα απ’ την δική μου δουλειά και των συνεργατών μου να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα κομμάτι εξέλιξης για μια χρονιά με επιτυχίες.

Αυτό που μένει είναι να γνωριστούμε με τα παιδιά όσο γίνεται καλύτερα και γρηγορότερα ώστε να μπορέσουμε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι η ομάδα είναι πλήρης».

 

Το τιμ του Ταουσιάνη

Το τιμ του Γιάννη Ταουσιάνη θα στελεχωθεί άμεσα από ένα συνεργάτη, ένα γυμναστή και ένα προπονητή τερματοφυλάκων. Γυμναστής θα είναι ο Χρήστος Τσιακίρης που μέχρι πρότινος ήταν συνεργάτης στην τεχνική ηγεσία της Δόξας Δράμας.

Την Κυριακή ο Εργοτέλης θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΙ σε φιλικό στην Ιεράπετρα ενώ σε περίπτωση αναβολής της σέντρας του πρωταθλήματος θα δώσει άλλο ένα φιλικό το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου.