Αθλητικά

Η μεγαλύτερη απάτη του σύγχρονου ποδοσφαίρου: Πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα έβαζε τον δίδυμο αδερφό του να παίζει στη θέση του!

Η Ντιναμό Βουκουρεστίου υπέγραψε τον Έντγκαρ Ιέ τον Φεβρουάριο και τρεις μήνες αργότερα ανακάλυψε ότι αυτός που έπαιζε στην ομάδα του ήταν ο δίδυμος αδερφός του Εντελίνο!
Στη Ρουμανία ερευνούν αν ο ποδοσφαιριστής Έντγκαρ Ιέ, έβαζε τον δίδυμο αδερφό του, Εντελίνο, να παίξει στη θέση του πέντε παιχνίδια για την Ντιναμό Βουκουρεστίου, η οποία παλεύει για τον υποβιβασμό.

Ο Έντγκαρ Ιέ υπέγραψε στη Ντιναμό τον Φεβρουάριο, αλλά φαίνεται πως ο παίκτης που έφτασε στο Βουκουρέστι ήταν ο δίδυμος αδερφός του Εντελίνο.

Η Ντιναμό ανακάλυψε ότι ο Εντελίνο δεν ήταν ο Έντγκαρ Ιέ… γιατί μιλούσε μόνο πορτογαλικά!
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον δημοσιογράφο Ντάνιελ Σέντρε, ο οποίος ανέφερε ότι η Ντιναμό Βουκουρεστίου εξεπλάγη όταν ο Έντγκαρ Ιέ δεν μιλούσε καλά αγγλικά και επικοινωνούσε μόνο στα πορτογαλικά παρά το γεγονός ότι είχε παίξει στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Τουρκία και την Ολλανδία.

«Φαίνεται σουρεαλιστικό. Αναρωτήθηκα και άρχισα να κάνω τηλεφωνήματα, να μιλάω με φίλους και τα νέα είναι αλήθεια, δεν μπορώ να το πιστέψω. Κανείς δεν το διέψευσε. Έμαθα ότι έχει έναν δίδυμο αδερφό που παίζει και ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Φλόριν Προυνέα, πρώην παίκτης και πρώην πρόεδρος της Ντιναμό.

Εάν η ανταλλαγή επιβεβαιωθεί επίσημα, η Ντιναμό Βουκουρεστίου θα κινδύνευε να χάσει τους 8 βαθμούς που κέρδισε στα 5 παιχνίδια που έπαιξε ο Εντελείνο στη θέση του αδερφού του, Έντγκαρ Ιέ.

Πηγή από τη Ρουμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξήγησε στο iAMsport ότι: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένο σενάριο για αυτήν την κατάσταση. Εάν ο παίκτης που έπαιξε δεν είναι ο πραγματικός, ενδέχεται να υπάρξουν κυρώσεις. Νομικά, ένα τεστ DNA μπορεί να αποφασίσει τα πάντα εάν το αποτέλεσμα είναι Διαφορετικά Φυσικά, η Ντινάμο δεν σκόπευε ποτέ να χρησιμοποιήσει τον δίδυμο αδερφό αντί για το σωστό, νομίζω ότι, εάν το αποτέλεσμα του DNA επιβεβαιώσει ότι είναι ο δίδυμος αδερφός του, θα έπρεπε να σκεφτούν μια άμυνα, δεδομένου ότι δεν το γνώριζαν σχετικά. Η απώλεια του αγώνα στον πίνακα θα πρέπει να εξεταστεί, αλλά αν η Ντιναμό εξαπατήθηκε και καταφέρει να το αποδείξει, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσει βαθμούς».

ΠΗΓΗ sportal.gr