Αθλητικά

Κορωνοϊος: Ώρα μηδέν για το ποδόσφαιρο – Σήμερα η UEFA παίρνει αποφάσεις

Κατερίνα Δαλάκα: Δες φαντάζεσαι τι εντυπωσιακή αλλαγή έκανε στα μαλλιά της! [pics]

Καθοριστική θα είναι η σημερινή ημέρα για την έκβαση των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων μετά τη διακοπή τους λόγω του κορωνοϊού.

Η ΟΥΕΦΑ έχει προσκαλέσει τα στελέχη και τους εκπροσώπους των 55 μελών των Ομοσπονδιών, μαζί με τα συμβούλια των Ευρωπαϊκών Συλλόγων, των Ευρωπαϊκών Λιγκών και άλλων εκπροσώπων αθλητικών διοργανώσεων, για να συμμετέχουν σε μία ευρεία τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Θα ληφθούν αποφάσεις για τα εθνικά πρωταθλήματα, τα Κύπελλα Ευρώπης και βέβαια για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες περί των αποφάσεων, ωστόσο ούτε και οι ίδιοι οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι απόλυτα βέβαιοι για συγκεκριμένες αποφάσεις.

Υπάρχει σκέψη να δημιουργηθεί ένα μικρό τουρνουά βάσει του οποίου θα ολοκληρωθεί η εφετινή χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ το σίγουρο είναι πως το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (12 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου) θα αναβληθεί για την επόμενη χρονιά, ούτως ώστε να υπάρξει η ευελιξία για την επέκταση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η Πρέμιερ Λιγκ εξέφρασε την επιθυμία της να ολοκληρωθεί η χρονιά οπωσδήποτε λόγω χορηγιών, τηλεοπτικών δικαιωμάτων κ.λπ.

Το αυτό επιθυμεί και η ΟΥΕΦΑ για τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως είναι το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ.

Τα δύο μεγάλα τουρνουά βρίσκονται στη φάση των «16» κι απομένουν έξι αγωνιστικές, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθεί final four με τα προημιτελικά και τα ημιτελικά να λειτουργήσουν ως ένας γύρος.

Η μετάθεση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για το 2021 θα δώσει ανάσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά θα περιπλέξει την κατάσταση αναφορικά με τις αγωνιστικές υποχρεώσει της ερχομένης χρονιάς.

Τα μεγάλα εγχώρια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πάντως αγωνιούν για την ολοκλήρωσή τους λόγω των προβλημάτων που θα προκύψουν από τα τηλεοπτικά συμβόλαια σε άλλη περίπτωση.