Αθλητικά

Μένει στον πάγκο της Εθνικής μπάσκετ ο Σκουρτόπουλος

Ο άνθρωπος που έσωσε τον κόσμο από τον πυρηνικό όλεθρο

Ο έλληνας τεχνικός συναντήθηκε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος αποφάσισε την παραμονή του στο τιμόνι της ομάδας σε Προολυμπιακό και προκριματικά Ευρωμπάσκετ

Παρότι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τον αποκλεισμό από τους «8» του Μουντομπάσκετ στην Κίνα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας, φαίνεται τελικά πως μετά από συνάντησή του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, θα είναι αυτό που θα ηγηθεί του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Προολυμπιακό και στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», η ανανέωση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του έλληνα τεχνικού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη από την πλευρά της ΕΟΚ και προσωπικά του ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, παρά τα όσα έχουν ακουστεί, σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί πως ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είχε ευθύνες στην κακή πορεία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ της Κίνας. Και έτσι με τον έλληνα προπονητή στον πάγκο θα κληθεί η Ελλάδα να διεκδικήσει και τους επόμενους αγωνιστικούς της στόχους σε διεθνείς διοργανώσεις.

Βέβαια, υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κατά την άφιξη της Εθνικής από την Κίνα είχε δηλώσει: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά δεν πατάω σε αυτό. Απομένει να κάνουμε συνάντηση με τον πρόεδρο και να αποφασίσουμε για το κοινό καλό. Κοιτάμε την επόμενη ημέρας της Εθνικής ομάδα».

Σ’ εκείνη την συνέντευξη επίσης είχε προσθέσει: «Από τη χρονιά του Κατσικάρη προσπαθήσαμε να κάνουμε αλλαγές στη δομή. Πήγαμε στο μάξιμουμ. Θέλουμε πολλή δουλειά για να φτάσουμε σε ένα σημείο με μία ομάδα δομημένη και συγκροτημένη. Έτσι θα υπάρχει σεβασμός. Αυτό δεν το κάνουν τα ονόματα, αλλά η δουλειά».

Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή ή όχι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους επόμενους αγώνες, ενώ θυμίζουμε πως ο Νικ Καλάθης σκέφτεται το ενδεχόμενο να σταματήσει μετά το τέλος και της σεζόν 2019-20 να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική.

Πλέον η Εθνική ομάδα στρέφει την προσοχή της στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Ιουλίου 2020 αλλά και στους προκριματικούς αγώνες ενόψει του Ευρωμπάσκετ το 2021.