Αθλητικά

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το ντόπινγκ: «Παίρναμε τα Micoren σαν καραμέλες»

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το ντόπινγκ: «Παίρναμε τα Micoren σαν καραμέλες»

Νέες αποκαλύψεις για ντόπινγκ στο ιταλικό ποδόσφαιρο από τον παλαίμαχο Μάσιμο Μπραμπάτι ενώ ο Ντίνο Μπάτζιο ανέκρουσε πρύμναν λέγοντας πως εννοούσε «αντιντόπινγκ» και όχι «ντόπινγκ».
Σε οπερέτα εξελίσσονται οι αποκαλύψεις των βετεράνων ιταλών ποδοσφαιριστών για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών στο παρελθόν. Ο Ντίνο Μπάτζιο που ανέβασε ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα συνδέοντας το έμμεσα με τον θάνατο του Τζιανλούκα Βιάλι ανέκρουσε πρύμναν, αλλά την ίδια στιγμή ένας άλλος ιταλός βετεράνος, ο Μάσιμο Μπραμπάτι αποκάλυπτε ό,τι έπαιρναν τα Micoren σαν καραμέλες.

Η δήλωση του Ντίνο Μπάτζιο πως φοβάται για τον εαυτό του για όλα όσα έπαιρνε στην ποδοσφαιρική του καριέρα προκάλεσαν αίσθηση σε όλο τον κόσμο. Για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει έσπευσε να αποδώσει σε παρεξήγηση τα όσα είπε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εννοούσα αντιντόπινγκ και όχι ντόπινγκ. Στην πραγματικότητα πρόσθεσα πως ποτέ δεν πήραμε περίεργα πράγματα γιατί δεν ήταν δυνατό: υπήρχαν έλεγχοι. Είναι ένα λάθος που προκλήθηκε από συνήθεια. Εμείς οι παίκτες όταν πηγαίναμε για τεστ στο δωμάτιο, δίπλα στα αποδυτήρια, λέγαμε: «Για άλλη μια φορά πρέπει να κάνω ντόπινγκ». Κι έτσι είπα αυτά που είπα».

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το ντόπινγκ: «Παίρναμε τα Micoren σαν καραμέλες»

Τζ. Βιάλι

Νέο χτύπημα

Κι ενώ ο Ντίνο Μπάτζιο προσπαθούσε μαζέψει τους ανέμους στον ασκό του Αιόλου που άνοιξε με τις δηλώσεις του, ένας άλλος ιταλός βετεράνος ποδοσφαιριστής, ο Μάσιμο Μπραμπάτι τους άφηνε ξανά ελεύθερους.

«Κι εγώ φοβάμαι. Το είχα πει πριν από είκοσι χρόνια και έλαβα επιστολή από την ιταλική ομοσπονδία με την οποία με απειλούσε. Είχα πει στην τηλεόραση πως έπαιρνα τα Micoren σαν καραμέλες και είχα εξαιρετικές επιδόσεις. Οι Ύαινες ήρθαν στο σπίτι μου», ανακαλεί στη μνήμη του ο άλλοτε αμυντικός των Μπάρι, Τορίνο και Παλέρμο και σήμερα δικηγόρος.

Το συγκεκριμένο φάρμακο το οποίο συνήθως συνταγογραφούσαν σε περιπτώσεις άσθματος και χαμηλής αρτηριακής πίεσης, βελτίωνε την αναπνοή αλλά είχε πολλές παρενέργειες στην καρδιά και απαγορεύτηκε το 1985.