Αθλητικά

«O Ιβάν Σαββίδης σχεδιάζει να επενδύσει σε σύλλογο της Βραζιλίας»

«O Ιβάν Σαββίδης σχεδιάζει να επενδύσει σε σύλλογο της Βραζιλίας»
Εκτενές ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «Gazeta Esportiva», αποκαλύπτει ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη είτε για αγορά βραζιλιάνικης ομάδας είτε για συνεργασία με τον ΠΑΟΚ

Την πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να επενδύσει σε ποδοσφαιρικό σύλλογο της Βραζιλίας αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Gazeta Esportiva», που ήδη αναδημοσιεύεται στο σύνολο του ηλεκτρονικού Τύπου της χώρας. Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά από παρότρυνση του Γιώργη Σαββίδη σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε σχετική επένδυση, είτε αγοράζοντας ομάδα από τη Βραζιλία, είτε προχωρώντας σε συνεργασία της ομάδας με τον Δικέφαλο.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Αναλυτικά αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα: «Ο δισεκατομμυριούχος, Ιβάν Σαββίδης, σχεδιάζει να αγοράσει βραζιλιάνικο σύλλογο και έχει ήδη στόχους! Ο Ιβάν Σαββίδης, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, είναι διατεθειμένος να επενδύσει μέρος των χρημάτων του στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας. Η Gazeta Esportiva έχει πληροφορίες ότι αναζητά ομάδες στη Βραζιλία που είναι ανοιχτές για να ξεκινήσουν μια σύμπραξη ή ακόμα και να πωληθούν.

Στην πραγματικότητα, η ιδέα ήρθε από τον Γιώργο Σαββίδη, γιο του Ιβάν αλλά και συνεργάτη του. Ο Γιώργος Σαββίδης είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, και έχει εδώ και καιρό καλλιεργήσει την ιδέα να αποκτήσει έναν σύλλογο εδώ. Πλέον έχει καταφέρει να πείσει τον πατέρα του.

Η πρόθεση της οικογένειας Σαββίδης είναι να επαναλάβει αυτό που έκανε με τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Πλήρωσε τα χρήματα που οφείλονταν, επένδυσε σε παίκτες, ανέβηκαν οι μετοχές τους και βελτιώθηκαν και τα αγωνιστικά και τα οικονομικά του συλλόγου. Οι νέοι παίκτες με υψηλό δείκτη μεταπώλησης θα είναι το επίκεντρο στην ομάδα που ψάχνει ο Σαββίδης στη Βραζιλία.

Η συνεργασία μεταξύ της Red Bull και της Μπραγκαντίνο κέντρισε ξανά την προσοχή στο εξωτερικό για τη Βραζιλία, ως μιας υποσχόμενης αγοράς. Κατά την άποψη των επενδυτών, η Βραζιλία εξακολουθεί να είναι η καλύτερη στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα.

Παρά το αρχικό ενδιαφέρον για την Παρανά και την Φορταλέζα, δεν αποκλείονται κι άλλες επιλογές για την οικογένεια Σαββίδη. Η εύρεση του σωστού συλλόγου είναι μόνο το πρώτο βήμα και δεν υπάρχει πρόθεση, τουλάχιστον προς το παρόν, από τους επενδυτές να εμπλακούν σε περισσότερες από μία ομάδες…».