Αθλητικά ΤΕΝΙΣ

Πήρε θέση για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων από το Wimbledon ο Τσιτσιπάς

Πήρε θέση για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων από το Wimbledon ο Τσιτσιπάς

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, Ρώσοι και Λευκορώσοι παίκτες δεν επιτρέπεται να λάβουν μέρος στο τουρνουά του Wimbledon, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να τοποθετείται επί του θέματος.
Κάθετα αντίθετος με την απόφαση αποκλεισμού των Ρώσων και Λευκορώσων παικτών εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Το Wimbledon αποφάσισε να «κόψει» από τη φετινή διοργάνωση τους Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες, με τον Έλληνα τενίστα να εκφράζει την έντονη αντίθεσή του.

«Οι παίκτες δεν μπορούσαν να ελέγξουν αυτό που συνέβη, ειδικά αυτοί που προέρχονται από τις χώρες που έχουν υποφέρει περισσότερο.

Είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Δεν είναι ωραίο που δεν τους επιτρέπεται να παίξουν. Δεν έχουν κάνει κάτι λάθος για να αποβληθούν αυτόματα από τη διοργάνωση».

Για το τουρνουά της Μαδρίτης: «Είναι διαφορετικό χωμάτινο τένις. Δεν αισθάνεσαι σα να είσαι σε χωμάτινο τουρνουά, διότι περισσότερο έχει να κάνει με το υψόμετρο παρά με το χώμα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση πάνω στην οποία πρέπει να δουλέψεις.

Τα χτυπήματα είναι διαφορετικά, είναι πολύ πιο δύσκολο να ανοίξεις το γήπεδο. Έχεις να αντιμετωπίσεις πιο ψηλές και βαριές μπάλες. Πρέπει να κάνεις το έξτρα χτύπημα βαθιά και με πολλή ακρίβεια».

ΠΗΓΗ in.gr