Αθλητικά Τουρκία

Ποιον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή ζητά από την Ελλάδα ως Γκιουλενιστή ο Ερντογάν

Καταδίωξη για το κλεμμένο μηχανάκι - Σεσημασμένος ο 22χρονος οδηγός

Πρώην ποδοσφαιριστής, πλέον προπονητής, ο Τούρκος Αρίφ Ερντέμ φαίνεται πως έχει μπλεξίματα με τις Τουρκικές αρχές και σε αυτά εμπλέκεται και η Ελλάδα.

Τουρκικό δικαστήριο φέρεται να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή. Μάλιστα ο Ερντέμ αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών για εικαζόμενη ένταξή στο κίνημα Γκιουλέν σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ιστοσελίδα Diken.

Για τον Ερτντέμ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τον Ιούλιο του 2016 και οι Τουρκικές αρχές, -σύμφωνα με το militaire.gr- θεωρούν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα όπου διάφυγε λίγες ημέρες μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος την οποία το καθεστώς Ερντογάν «χρεώνει» στον Γκιουλέν. Ο Ερντέμ διέφυγε και οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο ίδιος αρνείται ότι «είναι μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα έκανε κακό στο έθνος και την πατρίδα μου».

Ο Ερντέμ, είναι 60 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας και ως προπονητής της Γαλατασαράι, κέρδισε το κύπελλο UEFA το 2000.