Αθλητικά

Πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τη ΔΕΑΒ για τα επεισόδια στον πέμπτο τελικό

Η ΔΕΑΒ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που “σχετίζονται με τον αθλητισμό και έχουν κίνδυνο πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών στα αστυνομικά όργανα” στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και στον πέμπτο τελικό της Basket League με τον Ολυμπιακό.

Το χέρι βαθιά στην τσέπη κλήθηκε να βάλει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μετά τα επεισόδια που υπήρξαν τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ πριν από τον πέμπτο τελικό της Basket League με τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

“Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Με την υπ’ αριθμ. 45/2024 Απόφασή της επιβλήθηκε, σε βάρος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, διοικητικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 €), για σοβαρά επεισόδια βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό -συμπλοκές περίπου πεντακοσίων (500) φιλάθλων της με την αστυνομία, με κίνδυνο πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών στα αστυνομικά όργανα– τα οποία έλαβαν χώρα στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ο.Α.Κ.Α., κατά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AΚTOR – ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στις 14-06-2024, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE – Play offs), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024, που διοργανώνεται από τον ΕΣΑΚΕ.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024″.

ΠΗΓΗ newsit.gr