Αθλητικά

Superleague: Στον “αέρα” το πρωτάθλημα! Η νέα ενημέρωση από τον Αυγενάκη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε υποστηρίξει χθες (27/02) ότι θα γίνουν κανονικά όλοι οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στην Ελλάδα, αλλά σύμφωνα με νέα ενημέρωση από το υφυπουργείου, η απόφαση αυτή μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Υπό το φόβο του κορονοϊού έχουν αναβληθεί πολλοί αγώνες σε όλο τον κόσμο και με τη χώρα μας να έχει ήδη τα πρώτα κρούσματα από τον ιό, δεν αποκλείεται η εισήγηση των ειδικών να αλλάξει “εάν τα δεδομένα επιβάλλουν διαφορετικούς χειρισμούς”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η ενημέρωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού

“Με αφορμή την διεξαγωγή των προγραμματισμένων αθλητικών δραστηριοτήτων τα προσεχή 24ωρα στην χώρα μας, το υφυπουργείο Αθλητισμού, προχώρησε στις ακόλουθες επισημάνσεις:

-Το πλαίσιο των καθημερινών εξελίξεων και τη συντεταγμένη αντιμετώπιση από την Πολιτεία, που αφορά στα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, τα εκτιμά και εισηγείται αναλόγως η «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» του Υπουργείου Υγείας, η οποία επιτροπή αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες, καθηγητές επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους.

-Για το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το δημόσιο συμφέρον έχει απόλυτη προτεραιότητα στη λήψη αποφάσεων που ξεπερνούν την αθλητική κοινότητα, ιδιαίτερα όταν άπτεται θεμάτων υγείας.

-Ο κ. Αυγενάκης παραμένει σε συνεχή επικοινωνία από χτες το μεσημέρι με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

-Η εισήγηση των ειδικών, υπό τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν καθησυχαστική. Μας ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει λόγος, με τις παρούσες συνθήκες, οποιασδήποτε παρέμβασης και εκτάκτου μέτρου στη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων για τις επόμενες ημέρες.

-Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με ηρεμία, υπευθυνότητα και προσοχή, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των αθλητικών φορέων της χώρας μας”.

Πηγή: newsit.gr