ΤΕΝΙΣ

Αναποφάσιστο το Wimbledon για Ρώσους

Επιστροφή με νίκη για Ραντουκάνου (vids)

Αν και υπήρχε αισιοδοξία για την άρση της απαγόρευσης συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών στο φετινό Wimbledon, το Reuters αναφέρει ότι ακόμα δεν έχει παρθεί η οριστική απόφαση και πως οι Βρετανοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και τις παραμέτρους του σημαντικού ζητήματος.

Σύμφωνα με το έγκριτο ειδησεογραφικό πρακτορείο, το Wimbledon δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση και σίγουρα το θέμα θα μας απασχολήσει έντονα τις επόμενες εβδομάδες, πλησιάζοντας στο 3ο Grand Slam της χρονιάς (3-16 Ιουλίου).

Οι διοργανωτές του θρυλικού Major, βρίσκονται σε συζητήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη και αναμένεται να ανακοινώσουν την οριστική τους απόφαση το επόμενο διάστημα.

Πέρυσι, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στο Championships καθώς οι Βρετανοί αποφάσισαν να τους αποκλείσουν, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις “πλάτες” της Λευκορωσίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση με τις επαγγελματικές ενώσεις ATP και WTA οι οποίες αποφάσισαν να αφήσουν εκτός Rankings το τουρνουά.

Ο Άντι Μάρει, εξέφρασε την πεποίθησή του πως το Wimbledon θα άρει τον αποκλεισμό ενώ η Daily Mail προανήγγειλε την άρση με δημοσίευμά της.

“Δεν έχουμε πάρει ακόμη απόφαση για τις συμμετοχές στο Championships 2023”, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή, εκπρόσωπος της AELTC, που διοργανώνει το Wimbledon.

“Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς στο τένις για αυτό το θέμα” πρόσθεσε.