ΤΕΝΙΣ

Australian Open: Δεν υιοθετεί τον νέο κανονισμό του toilet-break

Australian Open: Δεν υιοθετεί τον νέο κανονισμό του toilet-break

To Australian Open δεν αναμένεται να υιοθετήσει τους νέους κανόνες για τα toilet-breaks που θα επιβάλλει η ATP για τη νέα σεζόν, που σύμφωνα με αυτούς οι παίκτες θα έχουν ένα μόνο διάλειμμα ανά αγώνα χρονικού περιθώριου τριών λεπτών συν δύο λεπτά σε περίπτωση που επιθυμούν να αλλάξουν ρούχα. 

Ωστόσο, οι διοργανωτές του πρώτου Grand Slam της επόμενης σεζόν, το οποίο διοικείται από την ITF και όχι από τις ATP και WTA, τόνισαν ότι οι νέοι κανόνες δεν θα εφαρμοστούν στο τουρνουά.

“Θα ισχύσουν οι κανόνες του Grand Slam”, δήλωσε εκπρόσωπος του Tennis Australia. Βάσει αυτών των κανονισμών οι παίκτες επιτρέπεται να κάνουν δύο toilet-breaks στα τουρνουά best of 5, και σε ένα “εύλογο” χρονικό διάστημα. 

Οι συγκεκριμένοι κανόνες, οι οποίοι ίσχυαν μέχρι και τη φετινή σεζόν, αμφισβητήθηκαν έντονα από αρκετούς παίκτες και τους οδήγησαν σε “διαμάχες” εντός και εκτός κορτ με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Άντι Μάρεϊ, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον Στέφανο Τσιτσιπά για “κατάχρηση” του συγκεκριμένου κανόνα προκειμένου να επηρεάσει το ρυθμό του Βρετανού.

“Είναι απλά απογοητευτικό γιατί πιστεύω ότι επηρέασε την έκβαση του αγώνα” είχε δηλώσει ο Μάρεϊ. “Φυσικά και δεν λέω ότι θα κέρδιζα απαραίτητα το παιχνίδι, αλλά σίγουρα οι διακοπές με επηρέασαν.”

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε πάρει δύο toilet-breaks, αλλά κι ένα ιατρικό τάιμ-άουτ, με τον Έλληνα τενίστα πάντως να δηλώνει ότι οι διακοπές αυτές δεν έγιναν για εσκεμμένο λόγο, συμπληρώνοντας ότι δεν παραβίασε κανέναν κανόνα.