Παρασκήνιο ΤΕΝΙΣ

Έντονα παράπονα του Αλκαράθ για το νέο shot clock (vid)

Εμφανώς δυσαρεστημένος και εκνευρισμένος, εμφανίστηκε ο Κάρλος Αλκαράθ μετά τον αποκλεισμό του στο 2ο γύρο του Cinch Championships το απόγευμα της Πέμπτης όπου γνώρισε την ήττα με 7-6(3), 6-3 από τον Τζακ Ντρέιπερ.

Ο 21χρονος Ισπανός που θα χάσει και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης μετά τη μεγάλη απώλεια βαθμών στο Λονδίνο ως υπερασπιστής του τίτλου στο Queen’s, αναφέρθηκε στο νέο κανονισμό της ATP αναφορικά με τα δευτερόλεπτα που έχει στη διάθεσή του ο σέρβερ, μετά το τέλος του προηγούμενου πόντου.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό της ATP, τα 25 δευτερόλεπτα μετράνε πλέον από τη στιγμή που τελειώνει ο πόντος και όχι από την εκφώνηση του σκορ από τον chair umpire, γεγονός που στοιχίζει σε δευτερόλεπτα στους τενίστες.

Ο Αλκαράθ, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε…

“Το κατάλαβα μέσα στο παιχνίδι και μίλησα με τον διαιτητή (Μοχάμεντ Λαγιανί). Μου είπε ότι είναι νέος κανονισμός και ότι το ρολόι δεν σταματάει ποτέ. Μετά το τέλος του πόντου, ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Πιστεύω ότι είναι άσχημο για τους παίκτες αυτό. Τελείωσα τον πόντο στο φιλέ και δε είχα χρόνο να ζητήσω μπάλες. Δεν συζητάω να πάω στην πετσέτα ή να πάρω το χρόνο μου. Ένιωσα ότι δεν μπορούσα να ζητήσω καν τις μπάλες.

“Είναι τρελό. Είχα χρόνο μόνο να ζητήσω δύο μπάλες και χωρίς την καθιερωμένη αναπήδηση πριν το σερβίς. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο τένις. Αν παίξεις έναν μεγάλο πόντο ή τελειώσει στο φιλέ, πρέπει να έχεις χρόνο να πας για την πετσέτα ή να κάνεις τις ρουτίνες σου, να ζητήσεις τέσσερις μπάλες και να συγκεντρωθείς για τον επόμενο πόντο, με την αναπήδηση της μπάλας στο σερβίς” είπε χαρακτηριστικά ο Αλκαράθ.

Ο Ισπανός υπογράμμισε ότι θα κάνει θέμα στην ATP για το συγκεκριμένο κανονισμό..

“Σήμερα ένιωσα μια βιασύνη όλη την ώρα. Δεν είχα χρόνο να σερβίρω. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με την ATP αλλά θα το κάνω σίγουρα” είπε ο νεαρός τενίστας ο οποίος αποκάλυψε την πρόθεσή του να μην επιστρέψει στην πατρίδα του αλλά να παραμείνει στο Λονδίνο και να προετοιμαστεί για το Wimbledon.

To shot clock δεν ήταν το μόνο πρόβλημα του Αλκαράθ στο ματς καθώς χρειάστηκε να τα βάλει πάλι με έντομα…