ΤΕΝΙΣ

Γκοφ: “Είναι γελοίο να μην έχουμε βίντεο επανάληψης, πρέπει να εξελιχθούμε” (vid)

Η Κόρι Γκοφ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το τρέχον σύστημα διαιτησίας στο τένις, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ήττα της στον ημιτελικό κόντρα στην Ίγκα Σφιόντεκ.

Η Αμερικανίδα αναφέρθηκε στην έντονη διαφωνία που είχε με την chair umpire, Ορελί Τουρ, σε έναν πόντο που η Γαλλίδα έδωσε στη Σφιόντεκ λέγοντας ότι η Γκοφ χτύπησε την μπάλα πριν το call του εποπτη, κάτι που η Γκοφ αρνήθηκε. Ο πόντος παρέμεινε στην Πολωνή με την Αμερικανίδα να γυρίζει στη θέση της δακρισμένη. 

“Με είχαν κατακλύσει όλα τα συναισθήματα εκείνη τη στιγμή στον αγώνα. Όταν παίζεις κόντρα στη Σφιόντεκ ο κάθε πόντος έχει σημασία. Κάθε πόντος έχει σημασία κόντρα σε οποιονδήποτε, αλλά ειδικά εναντίον της.”, είπε η Γκοφ. 

“Κανονικά δεν απογοητεύομαι με τέτοιες αποφάσεις, αλλά ήταν ένας συνδυασμός όλων όσων συνέβαιναν εκείνη τη στιγμή. Το τένις είναι το μοναδικό άθλημα στο οποίο δεν έχουμε σύστημα επανάληψης βίντεο και πολλές αποφάσεις λαμβάνονται από ένα άτομο.”

“Σε άλλα αθλήματα υπάρχουν αρκετοί διαιτητές που αποφασίζουν. Είναι γελοίο που δεν το έχουμε εμείς. Όχι μόνο επειδή συνέβη αυτό σε μένα, αλλά επειδή όλα τα αθλήματα έχουν. Λαμβάνονται πολλές αποφάσεις και είναι άδικο για έναν παίκτη που δεν μπορεί να αποδείξει ότι έχει δίκιο. Νομίζω ως άθλημα θα πρέπει να εξελιχθούμε, έχουμε την τεχνολογία.”

Η Γκοφ μπορεί να έμεινε εκτός τελικού, ωστόσο την Παρασκευή θα αγωνιστεί στον ημιτελικό του διπλού όπου μαζί με την Κατερίνα Σινιάκοβα θα αγωνιστούν απέναντι στις Αμερικανίδες Ντόλεχαϊντ και Κράιτσικ.