ΤΕΝΙΣ

Παρίσι 2024: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Σαμπαλένκα!

Σαν να μην έφταναν όλα όσα έγιναν στο Μαϊάμι και τον θάνατο του πρώην συντρόφου της, η Αρίνα Σαμπαλένκα δέχθηκε ένα ακόμα σοκ καθώς μετά από την απόφαση της ΔΟΕ, όσον αφορά τον αριθμό των Ρώσων και Λευκορώσων που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Νο2 του κόσμου (όπως όλα δείχνουν) δεν θα αγωνιστεί στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζέιμς ΜακΛοντ, ανακοίνωσε, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στη Λωζάνη, ότι στο Παρίσι θα βρεθούν μόλις 37 Ρώσοι και 22 Λευκορώσοι. 

“Ο αριθμών των ολυμπιακών αποστολών θα είναι τόσο μικρός γιατί περιλαμβάνει μόνο όσους δεν έχουν υποστηρίξει δημόσια την εισβολή και δεν έχουν καμία σχέση με το στρατό ή τις δημόσιες στρατιωτικές υπηρεσίες.”, ανέφερε η ΔΟΕ. 

Επίσης ορίστηκε ότι όλοι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι θα αγωνιστούν υπό μια ουδέτερη πράσινη σημαία που θα κυματίζει μόνο για την τελετή απονομής και θα συνοδεύεται με έναν ουδέτερο ύμνο χωρίς στίχους. 

Τα μετάλλια που θα κερδίσουν δεν θα εμφανίζονται στον σχετικό πίνακα, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι κανένας Ρώσος ή Λευκορώσος αξιωματούχος δεν θα προκληθεί ή θα διαπιστευθεί για τους Αγώνες. 

Αντίθετα με την Σαμπαλένκα, αλλά και την Αζαρένκα, οι μοναδικοί εκπρόσωποι του τένις σε αυτές τις δύο χώρες θα είναι οι Ντανίιλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ που θα αγωνιστούν κανονικά στο Παρίσι.