ΤΕΝΙΣ

Πρόωρος αποκλεισμός για τον ανέτοιμο Τσιτσιπά

Πρόωρος αποκλεισμός για τον ανέτοιμο Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δείχνοντας επηρεασμένος από τον τραυματισμό στον ώμο του, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αυστραλού Τζόρνταν Τόμπσον γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό με 7-6(0), 4-6, 7-6(5) μετά από 2,5 ώρες μένοντας εκτός Indian Wells. 

Σε ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι ο Τσιτσιπάς υπέπεσε σε διπλάσια αβίαστα λάθη από τον Τόμπσον (36-18), ενώ αντιμετώπισε και αρκετά προβλήματα στις μάχες πάνω στο φιλέ (25/41).

Στο 1ο set ο Τόμπσον πίεσε αρκετά το service του Τσιτσιπά, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει και τις τέσσερις προσπάθειες του Αυστραλού για break οδηγώντας το set στο tie-break. Ο Τσιτσιπάς έσωσε ένα break-point στο 3ο game διατηρώντας το προβάδισμα με 2-1, διπλό break-point στο 9ο (5-4), αλλά κι ακόμα ένα στο 11ο.

Στο tie-break o Τόμπσον κυριάρχησε με τον Τσιτσιπά να μένει χωρίς πόντο μετά από ένα μπαράζ πολλών λαθών και άστοχων επιλογών.

Στο 2ο σκέλος τα πράγματα έγιναν λίγο καλύτερα για τον Τσιτσιπά, ο οποίος έδειχνε να “διαβάζει” καλύτερα το service του Τόμπσον.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με βελτιωμένη εικόνα στο 2ο set, καλύτερες επιστροφές και με δύο break, έχοντας δεχθεί ένα ενδιάμεσα, κατάφερε να το κατακτήσει με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο decider set ο Τσιτσιπάς θέλησε να χτυπήσει και πάλι στην αρχή με τον Τόμπσον αυτή τη φορά να σβήνει το break-point του Νο3 του κόσμου παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Με τους δύο παίκτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο service τους, το set οδηγήθηκε και πάλι στο tie-break με τον Τόμπσον να βγαίνει και πάλι νικητής σφραγίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση.