ΤΕΝΙΣ

Ρούμπλεφ: Εισήλθε στην Αυστραλία όντας θετικός στην Covid-19

Ρούμπλεφ: Εισήλθε στην Αυστραλία όντας θετικός στην Covid-19

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Μελβούρνη, μετά την αποκάλυψη που έγινε και θέλει τον Αντρέι Ρούμπλεφ να εισήλθε στην Αυστραλία, όντας θετικός στην Covid-19.

Ο Ρώσος τενίστας, Νο5 του ταμπλό στη Μελβούρνη, επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο συμβάν, αναλύοντας πάντως, πως και γιατί οι Αυστραλοί τον άφησαν να μπει στη χώρα στις αρχές του Γενάρη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρούμπλεφ σχολίασε: “Πλέον, δεν κάνω καθημερινά τεστ, γιατί πριν μερικές εβδομάδες βρέθηκα θετικός στην Covid-19.

Όταν πέταξα για την Αυστραλία, ήμουν ακόμη θετικός, όμως το επίπεδο του Covid SS, όπως το λένε, ήταν πολύ χαμηλό και καθόλου επικίνδυνο.

Έτσι, με άφησαν να εισέλθω στη χώρα. Είχα ήδη περάσει δέκα ημέρες σε καραντίνα, στην Ισπανία, τηρώντας όλους τους νόμους της χώρας. Δεν έπαιξα στο ΑΤΡ Cup διότι ήμουν θετικός στον κορονοϊό.

Ταξιδέψαμε με την ομάδα μου στην Αυστραλία, έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ήμουν εμβολιασμένος, είχα νοσήσει κιόλας. Αν και πριν φτάσω στο αεροδρόμιο, το τεστ μου ήταν θετικό, λίγες στιγμές μετά, ήταν αρνητικό και με άφησαν να περάσω.

Παρ’ όλα αυτά, σε ένα τεστ που έκανα αργότερα μέσα στην ημέρα, αφού είχα εισέλθει στη χώρα, είχα βρεθεί ξανά θετικός. To Ct επίπεδο του τεστ μου, ήταν περίπου 35, οπότε δεν ήμουν κίνδυνος.

Δεν έσπασα κανέναν νόμο όσο ήμουν θετικός, μιλούσα συνεχώς με τους γιατρούς όσο ήμουν σε καραντίνα και ποτέ δεν θέλησα να θέσω σε κίνδυνο συνανθρώπους μου”.

Ο Ρούμπλεφ θα αντιμετωπίσει τον Μάριν Τσίλιτς, το πρωί του Σαββάτου, στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Αυστραλιανού Όπεν.