ΤΕΝΙΣ

Ρουντ: “Είμαι απογοητευμένος, αλλά και το Νο2… δεν είναι άσχημο”

Ο Κάσπερ Ρουντ, μπορεί να ήταν εμφανώς απογοητευμένος κατά τη διάρκεια της απονομής, για την ήττα του από τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του US Open, όμως έκανε μια υπέροχη ομιλία, ως φιναλίστ του θεσμού και… νέο Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο 23χρονος Νορβηγός, αφού ξεκίνησε τις δηλώσεις του, αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, συνέχισε αναλύοντας τη σεζόν του και “έκλεισε” με μερικά πολύ όμορφα λόγια, για την οικογένειά του.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Πριν μιλήσουμε για τένις, θέλω να πω κάτι διαφορετικό, διότι γνωρίζω πως είναι έντονη συναισθηματικά ημέρα για τους Αμερικανούς.

Τα συλληπτήρια μου, σε αυτούς που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους τη συγκεκριμένη, τραγική ημερομηνία και σε αυτό το τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα σε αυτή τη χώρα και σε αυτή την όμορφη πόλη. Όλες οι ευχές μου, πηγαίνουν σε αυτούς που έχασαν ανθρώπους που αγαπούσαν. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Όσον αφορά εμένα, είναι δύσκολο να αναλύσω ό,τι συμβαίνει στη σεζόν μου. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά. Σήμερα ήταν ένα πολύ ξεχωριστό ματς, διότι κι εγώ, και ο Κάρλος, παίζαμε για πολλά.

Είναι ωραίο που οι δυο φιναλίστ, θα βρίσκονται αύριο στο Νο1 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. Είμαι απογοητευμένος που δεν θα είμαι εγώ το Νο1 αύριο, αλλά το Νο2… δεν είναι και άσχημο. Είμαι χαρούμενος για αυτό και θα συνεχίσω να παλεύω για το 1ο μου Grand Slam και την άνοδό μου στο Νο1.

Οφείλω τα πάντα στην οικογένειά μου. Ενδιαφέρονται τόσο πολύ για εμένα, από την 1η ημέρα. Με βοηθάνε, μου δίνουν πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου και δεν μπορώ να πω αρκετά ευχαριστώ για να δείξω τι σημαίνουν για εμένα.

Είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ σήμερα και ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε μια ωραία ομάδα, να έχουμε δυνατή σχέση και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ρυθμό, τα επόμενα χρόνια.

Ευχαριστώ πολύ, για όλα τη βοήθεια και όλες τις θυσίες, που έχουν κάνει για εμένα”.