ΤΕΝΙΣ

Σφιόντεκ: “Δεν είχα προσδοκίες από το γρασίδι”

Σφιόντεκ: “Δεν είχα προσδοκίες από το γρασίδι”

To απίθανο σερί 37 νικών της Ίγκα Σφιόντεκ έλαβε τέλος χθες το απόγευμα, με την Γαλλίδα Αλιζέ Κορνέ να κερδίζει το Νο1 του κόσμου, θέτοντας το εκτός 2ης εβδομάδας στο Wimbledon! Η Ίγκα εμφανίστηκε απογοητευμένη με τον τρόπο παιχνιδιού της στο ματς αυτό, λέγοντας πως δεν ένιωσε ποτέ άνετη στο χορτάρι, αλλά και πως δεν κατάφερε να βρει ένα ξεκάθαρο πλάνο για να καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στην Γαλλίδα.

“Δεν έπαιξα καλό τένις και ήμουν πολύ μπερδεμένη για την τακτική μου. Η Αλιζέ είναι πολύ σταθερή παίκτρια και εκμεταλλεύτηκε την κακή εικόνα που είχα στο γήπεδο. 

Μέσα στη σεζόν άρχισα να γίνομαι όλο και πιο επιθετική και ένιωθα άνετα με αυτό αλλά εδώ δεν μπορούσα να κοντρολάρω την μπάλα και έπρεπε να χαμηλώσω την ένταση, όμως δεν κατάφερα να προσαρμοστώ τόσο σε αυτή την αλλαγή.

Στο τέλος απλά προσπαθούσα να μην κάνω λάθη. Δεν κατάφερα να επιστρέψω όπως ήθελα στο 2ο set, γιατί δεν είχα ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό μου. Προσπαθούσα να μην θυμώσω, αλλά ήμουν αρκετά απογοητευμένη με το παιχνίδι μου.

Στο Wimbledon δεν ένιωθα στην καλύτερή μου κατάσταση και ήξερα ότι μπορεί να χάσω. Δεν είχα τόσες προσδοκίες για το γρασίδι, σε σχέση με άλλες επιφάνειες, και μπορεί να φταίει και αυτό για την εικόνα μου. Μάλλον θα πρέπει να το αλλάξω αυτό. Φυσικά είμαι περήφανη για το σερί που έκανα.”