Με 12 άσους, 85% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς, αλλά και 2 breaks ο Ρούμπλεφ κατάφερε να ξεπεράσει το επικίνδυνο εμπόδιο του Λέρνερ Τιέν με 7-6(4), 6-3, παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Σινσινάτι.
Andrey’s revenge 😜
2021 finalist @AndreyRublev97 flips the script on Learner Tien, 7-6 6-3. #CincyTennis pic.twitter.com/IGMyluWUS3
— Tennis TV (@TennisTV) August 10, 2025
Ο Νο11 του κόσμου μπήκε με ενέργεια στο κορτ βρίσκοντας νωρίς break (2-1) φτάνοντας στο 5-3 λίγο αργότερα, με τον Τιέν όμως να παίρνει το break πίσω τη στιγμή που ο Ρούμπλεφ προετοιμαζόταν για να κλείσει το σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5.
A burner, from Learner 🔥
19-year-old Tien flashing the courtcraft at #CincyTennis pic.twitter.com/F0rsBto7YI
— Tennis TV (@TennisTV) August 10, 2025
Το σετ κρίθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Τιέν κατάφερε να απαντήσει στα 2 mini-break του Ρούμπλεφ, κάνοντας το 3/3, όμως με ένα ακόμη ο Ρώσος έκλεισε το σετ με 7/4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.
Όπως και στο 1ο, έτσι και στο 2ο σετ ο Ρούμπλεφ βρήκε νωρίς break (2-0), το οποίο όμως αυτή τη φορά ήταν αρκετό για να σφραγίσει την πρόκριση για τους “32” εκεί όπου περιμένει είτε τον Αλεξέι Πόπιριν, είτε τον Ισπανό Μάρτιν Λανταλούτσε.
Αποκλεισμός για ντε Μινόρ
Αντίθετα ο Άλεξ ντε Μινόρ γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό από τον Ρέιλι Οπέλκα με 7-6(6), 6-4, με τον Αμερικανό, ο οποίος τελείωσε το ματς με 14 άσους (5 διπλά λάθη) να σβήνει και τα 7 break-points του Αυστραλού και με ένα δικό του στο 2ο σετ να φτάνει στη νίκη.
2019 Sydney 🚫
2019 Atlanta 🚫
2019 Cincinnati 🚫
2019 Basel 🚫
2022 Queen’s Club 🚫
2025 #CincyTennis 🔓Sixth time’s a charm for Reilly Opelka, who defeats De Minaur for the first time, 7-6 6-4. pic.twitter.com/Pn5DQPgrM9
— Tennis TV (@TennisTV) August 10, 2025
Από τα 7 τα 4 τα έσβησε με το “καλημέρα” του αγώνα (1-0), ενώ στο 11ο game του 1ου σετ έσβησε ακόμη 2. Στο tie-break o Οπέλκα προηγήθηκε με 4/1 και 5/3, ο ντε Μινόρ αντέδρασε ισοφαρίζοντας σε 5/5 και 6/6 αλλα με δύο σερί πόντους ο Οπέλκα έκλεισε το σετ (1-0).
Στο 2ο σκέλος ο Οπέλκα βρήκε το μοναδικό break του αγώνα (3-2) και στο τέλος με ένα μεγάλο hold, σβήνοντας και το 7ο break-point του ντε Μινόρ, σφράγισε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο εκεί όπου θα βρει τον Φραντσίσκο Κομεσάνια, ο οποίος απέκλεισε τον Λουτσιάνο Νταρντέρι με 6-4, 3-1 με τον Ιταλό να εγκαταλείπει στα μέσα του 2ου σετ.

