ΤΕΝΙΣ

Στην αντεπίθεση η Βικλιάντσεβα – “Κάνουν τα πάντα για το Νο1”

Στην αντεπίθεση η Βικλιάντσεβα – “Κάνουν τα πάντα για το Νο1”

Η Νταλία Βικλιάντσεβα, πρώην Νο54 τενίστρια στον κόσμο και νυν Νο151, ξέσπασε κατά της Tennis Australia, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η 24χρονη Ρωσίδα, εμβολιάστηκε με Sputnik τον περασμένο Οκτώβριο, όμως οι Αυστραλοί της απαγόρευσαν(!) τη συμμετοχή στο Αυστραλιανό Όπεν της νέας σεζόν, διότι δεν εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο.

Μετά την ιατρική εξαίρεση που έλαβε ο Τζόκοβιτς για να αγωνιστεί στη Μελβούρνη, παρά το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστος, η Βικλιάντσεβα μίλησε σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας της και αντεπιτέθηκε στους ιθύνοντες του Australian Open, υποστηρίζοντας ότι οι τακτικές τους είναι… παράλογες.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Είμαι πολύ εκνευρισμένη από το γεγονός ότι δεν θα βρεθώ στην Αυστραλία φέτος, αν και είμαι εμβολιασμένη.

Θέλω απλά να μου δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστώ. Μπορώ να περάσω από όσα τεστ χρειάζεται. Είμαι εμβολιασμένη και θα έπρεπε να μου δίνουν τη δυνατότητα να πάω στη Μελβούρνη.

Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες κάπου στοχευμένα, όμως βλέπω τις τελευταίες εξελίξεις με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Δεν θα σχολιάσω αν είναι σωστό να αγωνιστεί ή όχι, όμως θα πρέπει η Tennis Australia και η Κυβέρνηση της Αυστραλίας, να καταλάβει ότι είμαστε αθλητές.

Δεν είναι δίκαιο, να μην μπορούμε να αγωνιστούμε γιατί είμαστε ανεμβολίαστοι, ή είμαστε εμβολιασμένοι με εμβόλιο που δεν εγκρίνουν εκείνοι. Ζω στη Ρωσία, εμπιστεύτηκα το ρωσικό εμβόλιο, τι πάει να πει ότι δεν έχω το δικαίωμα να παίξω ;

Αυτή τη στιγμή κάνουν τα πάντα για να παίξει ο Νο1 τενίστας του κόσμου στο τουρνουά τους. Με τους υπόλοιπους τενίστες που δεν μπορούν να παίξουν, δεν ασχολήθηκε κανείς. Έκανα εμβόλιο και είμαι εκτός. Αδιανόητο”.