ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς «καρφώνει» Τζόκοβιτς: Δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες, μας περνάνε για ανόητους

Τσιτσιπάς «καρφώνει» Τζόκοβιτς: Δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες, μας περνάνε για ανόητους

Το σίριαλ με την παραμονή ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία και η συμμετοχή του στο Australian Open πήρε νέα παράταση. Η κατάσταση έχει αρχίσει να κουράζει τους πάντες και αυτό φαίνεται από τις αιχμές του Στέφανου Τσιτσιπά.

«Φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες» σχολίασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά του Νόβακ Τζόκοβιτς, χωρίς πάντως να κατονομάζει τον Σέρβο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αρνητής των εμβολίων, επιχείρησε να μπει στην Αυστραλία με βεβαίωση νόσησης αλλά δεν έπεισε τις αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα θρίλερ χωρίς τέλος για το αν θα απελαθεί ή όχι, με την οριστική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, να παίρνει νέα παράταση.

Σε δηλώσεις του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκαθάρισε πως από το δικό του μυαλό δεν πέρασε καν η ιδέα να πάει στη Μελβούρνη για το Australian Open ανεμβολίαστος. Ο Έλληνας τενίστας έκανε το μονοδοσικό Johnson & Johnson και δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τον Τζόκοβιτς που προσπαθεί να αγωνιστεί όπως εκείνος θέλει.

«Δεν πέρασε κανενός από το μυαλό να εμφανιστώ ανεμβολίαστος. Χρειάζεται τόλμη να διακινδυνεύσεις ένα Grand Slam, φαίνεται όμως πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες των κυβερνήσεων. Ένα μικρό ποσοστό φαίνεται επιλέγει το δικό του δρόμο κάνοντας την πλειοψηφία να φαίνεται σαν να είναι ανόητοι ή κάτι τέτοιο» τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Πάντως, ο Έλληνας τενίστας επανέλαβε την άποψή του πως ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέγει τι θα κάνει με το σώμα του ακόμα κι αυτό είναι κάτι που ορισμένοι το αντιμετωπίζουν ως ασέβεια προς τους άλλους ανθρώπους. «Είναι πολύ σημαντικό το σώμα σου, είναι το μηχάνημά σου, αν νιώθεις ότι δεν είσαι ασφαλής πρέπει να το προστατεύσεις και πρέπει να επιλέγεις με αυτό σαν γνώμονα» είπε.